Με τη διοίκηση, τον σύλλογο εργαζομένων, και τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους τομείς της σίτισης, της φύλαξης και της καθαριότητας, του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Εν όψει της προκήρυξης διαγωνισμών για την επιστροφή εργολαβικών συνεργείων στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο κ. Χαρίτου, συνοδευόμενος από τη συντονίστρια Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αγγελική Κουγιουμτζόγλου και το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, και γιατρό, Κοσμά Παπαχρήστου, ανέδειξε την κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη, και συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, τόνισε: “Ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που σήμερα ισχύουν είναι σημαντικές γιατί εξοικονομούν πόρους για τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι με αυτές έχουν πιο αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές, ενώ γνωρίζει ότι σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος της πανδημικής κρίσης στο Νοσοκομείο, εντούτοις επιμένει εμμονικά στην ιδεοληψία της να επαναφέρει τα εργολαβικά συμφέροντα στις δημόσιες δομές υγείας, στο πλαίσιο της αντίληψής της για συμπράξεις του δημόσιου συστήματος υγείας με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση με αυτήν την πολιτική ωθεί ουσιαστικά τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να προχωρήσουν στις προκηρύξεις των διαγωνισμών”.

Στη συζήτηση με τον Βουλευτή, έκδηλη ήταν η αγωνία και η αβεβαιότητα των συμβασιούχων για την εργασία τους, αφού από το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που καθιερώθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα οδηγούνται στην εργασιακή ζούγκλα των εργολαβικών συμβάσεων.

Ο κ. Χαρίτου, γνωστοποιώντας στους εργαζόμενους το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κυβέρνηση “να αντιμετωπίσει σε άλλη κατεύθυνση το πρόβλημα και να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου“, τους κατέθεσε την αρωγή του και τη συμπαράστασή του σε κάθε πρωτοβουλία τους και τους διαβεβαίωσε πως θα έχουν και συνέχεια οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.