Δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιεί στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο «Eagle Owl» αερόστατο τύπου Zέπελιν του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης/FRONTEX, το οποίο θα λάβει μέρος το επόμενο διάστημα στις επιχειρήσεις επιτήρησης των Ελληνοτουρκικών συνόρων κατά της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο.

Τα «Eagle Owl», μήκους 20 μέτρων, είναι εξοπλισμένα με ραντάρ και θερμικές κάμερες. Πετούν σε ύψος 300 μέτρων με μέγιστη εμβέλεια τα 32 χλμ.

Πρόκειται για μια γερμανο-γαλλική συμπαραγωγή (γερμανικές εταιρείες καινοτομίας και γαλλικές εταιρείες εναέριου χώρου CNIM) που μπορεί να συλλέγει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Δοκιμαστικές πτήσεις για το "Eagle Owl" του FRONTEX στην ΑλεξανδρούποληΌπως έχει γίνει γνωστό, ο FRONTEX έχει μισθώσει δύο τέτοια αερόστατα για την επιτήρηση των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο και στο Αιγαίο Πέλαγος Το πρώτο εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και το δεύτερο στο νησί της Λήμνου.
Φωτογραφίες του αερόστατου πάνω από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, δημοσιοποίησε η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα e-evros.gr.
Δοκιμαστικές πτήσεις για το "Eagle Owl" του FRONTEX στην ΑλεξανδρούποληΔοκιμαστικές πτήσεις για το "Eagle Owl" του FRONTEX στην Αλεξανδρούπολη
επιμέλεια: inkomotini.news