Δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιεί στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο «Eagle Owl» αερόστατο τύπου Zέπελιν του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης/FRONTEX, το οποίο θα λάβει μέρος το επόμενο διάστημα στις επιχειρήσεις επιτήρησης των Ελληνοτουρκικών συνόρων κατά της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο.
Τα «Eagle Owl», μήκους 20 μέτρων, είναι εξοπλισμένα με ραντάρ και θερμικές κάμερες. Πετούν σε ύψος 300 μέτρων με μέγιστη εμβέλεια τα 32 χλμ.
Πρόκειται για μια γερμανο-γαλλική συμπαραγωγή (γερμανικές εταιρείες καινοτομίας και γαλλικές εταιρείες εναέριου χώρου CNIM) που μπορεί να συλλέγει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.
Φωτογραφίες του αερόστατου πάνω από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, δημοσιοποίησε η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα e-evros.gr.
πηγή: pentapostagma.gr
επιμέλεια: inkomotini.news