Θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή η Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000 για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Ενημερωτική εκδήλωση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ" του Δήμου Κομοτηνής με το "Χαμόγελο του Παιδιού".
Screenshot_1820

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INTERSYC II – Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Interreg V-A Greece-Bulgaria” 2014-2020»,  θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τον επικεφαλή εταίρο του έργου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σεμινάριο Ενημέρωσης για τις «Καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων» και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», κτίριο Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ (1ος όροφος), Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, ώρα 09:00 – 13:00.

“Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου αποτελεί αφενός η ενημέρωση των εκπροσώπων των δημόσιων φορέων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 με σκοπό την αξιοποίηση της από όσο το δυνατόν περισσότερους κρατικούς φορείς και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  και αφετέρου η μεταφορά τεχνογνωσίας για τη διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων με την χρήση εργαλείων όπως το Missing Alert App”, αναφέρει ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Κομοτηνής “Κ. Καραθεοδωρή”, Αθανάσιος Λάπατας. 

Θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή η Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000 για τα Εξαφανισμένα Παιδιά
Ο κ. Αθανάσιος Λάπατας.

Η θεματική διάρθρωση  του Σεμιναρίου  θα χωριστεί σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει μια συνοπτική παρουσίαση του έργου «ΙΝΤΕRSYC II» , την ενημέρωση για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και την παρουσίαση των διαδικασιών που εφαρμόζει και των μέσων που χρησιμοποίει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του  Παιδιού» για τα περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς . Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και την θεματική ενότητα της  σημασίας της  ψυχολογικής  υποστήριξης  των μελών της οικογένειας ενός θύματος εξαφάνισης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ»

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ (1ος όροφος), Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή

09:00-09:15 Προσέλευση/Εγγραφές
09:15-09:30 Χαιρετισμοί
09:30-09:45 Παρουσίαση Έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II» του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.”

Εκπρόσωπος της Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.

09:45-11:00 Παρουσίαση για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 – Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης πολιτών ΑΜΒER ALERT και Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης πολιτών MISSING ALERT, Εργαλεία και Εφαρμογές
κ. Κωνσταντίνος  Καλφούντζος, Συντονιστής Επιχειρήσεων «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
κ. Αιμίλιος Παλάτος , Ψυχολόγος & χειριστής κλήσεων / Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
11:00-11:30 Διάλλειμα/ COFFEE BREAK
11:30-12:30 Παρουσίαση Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»

κ. Κωνσταντίνος  Καλφούντζος, Συντονιστής Επιχειρήσεων «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

12:30-13:00 Η σημασία της  ψυχολογικής  υποστήριξης  των μελών της οικογένειας
κ. Αιμίλιος Παλάτος , Ψυχολόγος & χειριστής κλήσεων / Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 «Το Χαμόγελο του Παιδιού
13:00-13:30 Ανοιχτή Συζήτηση
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood