“Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση” ΑΜ-Θ: “Τράπεζες κρατικές με εργατικό-λαϊκό έλεγχο”

"Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση" ΑΜ-Θ: "Τράπεζες κρατικές με εργατικό-λαϊκό έλεγχο".
214248643_3033889583601837_1351122313367074875_n
Η “Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση” ΑΜ-Θ καταγγέλλει τις αποφάσεις των τραπεζών να κλείσουν τα καταστήματα τους στα χωριά και τις πόλεις της περιφέρειας ΑΜ-Θ (μετά τα Δίκαια Έβρου και την Ξυλαγανή Ροδόπης, τώρα και σε Φέρες Αλεξανδρούπολης, Καβάλα και Λιμενάρια Θάσου).
“Είναι απαράδεκτο οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού, ο οποίος τις πλήρωσε με τα τρία μνημόνια όλων των συγκυβερνήσεων, με το ευρωμνημόνιο διαρκείας της προηγούμενης κυβέρνησης που συνεχίζεται με τα βάρβαρα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης, να προχωρούν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους ή στην υπολειτουργία/συρρίκνωση τους”, τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η “Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση” ΑΜ-Θ, και προσθέτει:
“Είναι απαράδεκτο οι τράπεζες που έλαβαν ως συνολική στήριξη πάνω από 350 δισ. ευρώ από το 2008, σήμερα να προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων, στη λογική περιστολής του κόστους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν τεράστιες ευθύνες που στήριξαν και στηρίζουν την ταξική πολιτική των τραπεζών ενάντια στον λαό, αφού και οι δύο έδωσαν τις τράπεζες στον έλεγχο των ιδιωτών, παρ’ ότι το χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση δίνονταν και δίνεται από το ελληνικό  δημόσιο. Έχουν νομοθετήσει τις  υποχρεωτικές συναλλαγές μέσω τραπεζών για το κάθε τι, μας υποχρεώνουν δηλαδή με την απειλή του νόμου να πάμε τα χρήματά μας στις τράπεζες και εκεί μας παραδίνουν στους επίσημους τοκογλύφους-απατεώνες που έχουν μηδενικούς τόκους καταθέσεων και χρεώνουν ξεδιάντροπα την κάθε συναλλαγή.
Αντί να ανοίγουν καταστήματα για να εξυπηρετείται ο κόσμος για τις ανάγκες του, να μην ταλαιπωρείται και να μην περιμένει σε ουρές ή να κάνει χιλιόμετρα να βρει ένα κατάστημα, οι τράπεζες κλείνουν καταστήματα ειδικά στην επαρχία που σημαίνει μετακίνηση αρκετών χιλιομέτρων με ότι αυτό συνεπάγεται ειδικά για τους συνταξιούχους! Οι ανάγκες ειδικά της επαρχίας και των χωριών για χρηματοοικονομικές – τραπεζικές συναλλαγές είναι τεράστιες. Αγνοούν ότι τα χωριά και οι πόλεις μας διατηρούν αγροτικό/γεωργικό/κτηνοτροφικό εισόδημα και άρα η εγκατάσταση των οικογενειών αυτών δεν βρίσκεται στις μεγάλες αστικές περιοχές. Πώς θα διατηρηθούν αυτές οι περιοχές ζωντανές όταν καταργούνται βασικές υποδομές συναλλαγής και διαβίωσης; Την ίδια ώρα τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών αμείβονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ το καθένα. 
"Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση" ΑΜ-Θ: "Τράπεζες κρατικές με εργατικό-λαϊκό έλεγχο"Ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός των τραπεζών περνάει πάνω από τις πλάτες της δοκιμαζόμενης πελατείας ή του προσωπικού της που μειώνεται με προγράμματα εθελούσιων εξόδων, ενώ θα έπρεπε να είναι υπέρ του κοινωνικού συνόλου: με διαδικασίες γρήγορης εξυπηρέτησης και όχι ταλαιπωρίας, με διαγραφή χρεών των ανέργων και της φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με πτώση των ληστρικών επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια, και φιλολαϊκή πολιτική με καταστήματα παντού για εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. 
  • Τράπεζες κρατικές με εργατικό – λαϊκό έλεγχο.
Απαιτούμε να σταματήσουν τα κλεισίματα και η συρρίκνωση των καταστημάτων και να προσληφθεί προσωπικό για τη καλύτερη εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood