Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του νομού Ξάνθης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από τον συλληφθέντα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής εντοπίστηκε ο ημεδαπός να μεταβαίνει σε αγροτική περιοχή του νομού, όπου προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες των δενδρυλλίων κάνναβης και ακινητοποιήθηκε. Στο χώρο βρέθηκαν 47 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,9 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Κατασχέθηκαν επίσης ένα σκαπτικό εργαλείο, ένα ποτιστήρι και ένα λάστιχο ποτίσματος. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.    

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για καλλιέργεια 52 φυτών κάνναβης

 

Στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ένας ακόμη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Laika”, στην οικία του, καθώς και στην κατοχή του, εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:

  • 5 φυτά κάνναβης (ποικιλία skunk), ύψους 30 έως 50 εκατοστών,
  • ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο (ειδική σκηνή καλλιέργειας με ύφασμα ανάκλασης και υποδοχές για εξαερισμό, χρονοδιακόπτες, θερμόμετρο-υγρασιόμετρο, ανεμιστήρας, κ.α.),
  • μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη στο στάδιο της αποξήρανσης, βάρους 69 γραμμαρίων,
  • μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 18,5 γραμμαρίων,
  • μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους 3,8 γραμμαρίων,
  • έναν μεταλλικό τρίφτη,
  • δύο κυτία με σπόρους κάνναβης,
  • ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για καλλιέργεια 52 φυτών κάνναβης Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για καλλιέργεια 52 φυτών κάνναβης