Σε ηλικία 69 ετών έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το ιστορικό τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Αργύρης Μπακιρτζίδης, από τον Ίμερο Ροδόπης.

Ο εκλιπών υπηρέτησε με ζήλο την αυτοδιοίκηση, διετέλεσε Γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στα δύσκολα, το 2015.

77db0b17 oloi pasok 2048x1536 1Ήταν τότε που δήλωνε με έμφαση: “Είναι τιμή και ευθύνη που συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο. Εμείς σήμερα είμαστε υποψήφιοι στα δύσκολα, στα εύκολα παλιότερα μάλωναν ποιος θα πρωτομπεί υποψήφιος. Το ΠΑΣΟΚ είναι το πατριωτικό, το εθνικό κόμμα ευθύνης και προοπτικής”.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ανέφερε: “Χάσαμε αναπάντεχα έναν αγαπημένο φίλο και ιστορικό αγωνιστή της δημοκρατικής παράταξης και της Αυτοδιοίκησης του τόπου μας, τον Αργύρη Μπακιρτζίδη. Συμπορεύτηκα μαζί του χρόνια ολόκληρα στα μετερίζια των ιδεολογικών αγώνων. Παθιασμένος, και σταθερά προσανατολισμένος στις μάχες για την πρόοδο της περιοχής μας. Αγνός αγωνιστής και εξαιρετικός φίλος, στήριζε κάθε προσπάθεια της παράταξης και του Δήμου μας. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και θα τον μνημονεύουμε με απέραντο σεβασμό. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε και σύντροφε! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.
Στο δικό της συλλυπητήριο μήνυμα η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε: “Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του Αργύρη Μπακιρτζίδη. Ενός ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΚΙΝΑΛ, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του έστεκε όρθιος και μαχητικά ενεργός στις επάλξεις των αγώνων της δημοκρατικής παράταξης. Άνθρωπος με ήθος, ιδεολογική συνέπεια και σταθερότητα, υπηρέτησε το κόμμα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον τόπο, ακέραια και δυναμικά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της θρακικής γης που θα τον σκεπάσει και η μνήμη του παντοτινή”.
baa2d283 screenshot 1819Ο Αργύρης Μπακιρτζίδης κηδεύτηκε το Σάββατο στη γενέτειρά του. Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Νότης Χαραλαμπίδης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μανανάς, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ισμαήλ Λεβέντ, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης Νίκος Σκοπιανός, κ.ά.