Ιλχάν Αχμέτ: “Η Συνθήκη της Λωζάνης παράγει τα αποτελέσματά της και δεν αμφισβητείται”

"Η πολιτική μου διαδρομή για 20 χρόνια στον πολιτικό βίο της Θράκης, έχει αποδείξει ότι δεν έχω καμία σχέση με ακραίους και ακρότητες".
217650837_10159576746074238_7326614418944889031_n - Αντιγραφή
Σε σχέση με δημοσιεύματα σήμερα στον αθηναϊκό Τύπο, ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε πριν από λίγο:
Η πολιτική μου διαδρομή για 20 χρόνια στον πολιτικό βίο της Θράκης, έχει αποδείξει ότι δεν έχω καμία σχέση με ακραίους και ακρότητες. Συμμετείχα σε μια καθ’ όλα ειρηνική συγκέντρωση που είχε στόχο να προβάλει την ιστορική σημασία του συλλόγου της ΤΕΞ και του ρόλου της στην εμπέδωση της ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη για έναν αιώνα.
Το νομικό ζήτημα των συλλογών της Μειονότητας στην Θράκη βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα από το 1983 και υπάρχουν αποφάσεις του ΕΔΔΑ που δικαιώνουν το αίτημα για την επαναλειτουργία τους, εφόσον δεν προσβάλουν την δημόσια τάξη.
Ασφαλώς και είναι σεβαστές οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης στον ανώτατο βαθμό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιδεχόμενες κριτικής όταν αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα.
Η Συνθήκη της Λωζάνης παράγει τα αποτέλεσμα της και δεν αμφισβητείται. Χάρη σε αυτήν έχουμε διαμορφώσει το πλαίσιο μιας αρμονικής συνύπαρξης στην Θράκη, όχι όμως πάντοτε ανέφελης και χωρίς προβλήματα. Η Μειονότητα, δυστυχώς, αποτέλεσε πολλές φορές το εξιλαστήριο θύμα στις πολυκύμαντες ελληνοτουρκικές σχέσεις στο διάβα του αιώνα που διατρέξαμε.
Πέρα από τον θρησκευτικό χαρακτήρα της Μειονότητας όπως αυτός σαφώς προσδιορίζεται στην συνθήκη της Λωζάνης, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού κάθε ανθρώπου είναι απαράγραπτο και απορρέει και από την σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που έχει υπογράψει και η χώρα μας, η Ελλάδα.
Συνεπώς, πέρα και έξω από φανατισμούς και μισαλλόδοξες διακηρύξεις, η Θράκη μπορεί και πρέπει να είναι το πεδίο όπου τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα θα δικαιώνουν πάντοτε το πνεύμα και την λειτουργία μιας φιλελεύθερης και ουμανιστικής Δημοκρατίας”.
Ιλχάν Αχμέτ: "Η Συνθήκη της Λωζάνης παράγει τα αποτελέσματά της και δεν αμφισβητείται"
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood