Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων στην Κομοτηνή ζητούν οι αστυνομικοί της ΑΜ-Θ

Όπως άλλωστε προβλέπεται με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και αντίστοιχο ΦΕΚ, από το...2011.
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Την πρόδηλη αναγκαιότητα λειτουργίας Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, όπως άλλωστε προβλέπεται με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και αντίστοιχο ΦΕΚ, από το…2011, αναδεικνύουν με ανοιχτή επιστολή τους οι συνδικαλιστικές συλλογικότητες των αστυνομικών Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Η επιστολή απευθύνεται στην Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συγχρόνως κοινοποιείται σε όλους τους βουλευτές της ΑΜ-Θ.

Η επιστολή:

“Με προηγούμενο έγγραφό μας θέσαμε το ζήτημα της πολυήμερης διαμονής ποινικών κρατουμένων, δικαιοδοσίας Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, σε αστυνομικά κρατητήρια, το οποίο χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά του Υπουργείου μας λύθηκε τάχιστα.

Επειδή όμως φρονούμε πως ανάλογες καταστάσεις θα έρθουν στο μέλλον, ως συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση τόσο απέναντι στους συναδέλφους αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, να προτείνουμε μία λύση η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση ανέφικτη.

Με το υπ’ αριθμ. 25/2011 Π.Δ. δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 75/τ.Α΄/11-04-2011, σύμφωνα με το οποίο ιδρύθηκε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης το Τμήμα Μεταγωγών–Δικαστηρίων Κομοτηνής, το οποίο όμως ουδέποτε λειτούργησε, για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αλλά και δεν άπτονται της αρμοδιότητάς μας.

Οι Ενώσεις της Περιφέρειάς μας θέλουν να τονίσουν την ανάγκη λειτουργίας του εν λόγω Τμήματος καθόσον φρονούμε ότι μια τέτοια Υπηρεσία θα έχει εξαιρετική σημασία σε όλη την έκταση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με πολλά οφέλη όχι μόνο για τις αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας καθώς και τους πολίτες.

Ειδικότερα:

  • 1ον: Θα απελευθερωθεί ικανός αριθμός συναδέλφων άλλων Αστυνομικών Υπηρεσιών που τώρα απασχολούνται στις μεταγωγές κρατουμένων από και προς τις Δικαστικές Αρχές, τα Νοσοκομεία, καθώς και στην τήρηση της τάξης στους χώρους συνεδριάσεων των δικαστηρίων αλλά και στη φρούρηση καταδίκων–υποδίκων. Ο απεγκλωβισμός από τις εν λόγω μεταγωγές θα ανακουφίσει κατά πολύ τις ήδη υποστελεχωμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες, που θα προσηλωθούν στο κύριο έργο τους με τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού που θα απεμπλακεί να επικεντρωθεί στο κύριό του καθήκον, που είναι η ασφάλεια των πολιτών.
  • 2ον: Η οργανωμένη λειτουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας (Μεταγωγών) θα διασφαλίσει καλύτερο επίπεδο συνθηκών πολιτισμένης φύλαξης και μετακίνησης των κρατουμένων.
  • 3ον: Θα συμβάλλει με την ύπαρξή της στην αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων, εφόσον θα στελεχωθεί με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, οπότε μια μεταγωγή δεν θα χρειάζεται πλέον για να πραγματοποιηθεί μακρό χρονικό διάστημα, εξορθολογίζοντας έτσι και το σύστημα μεταγωγών από φυλακή σε φυλακή, εφόσον θα ικανοποιείται το αίτημα της άμεσης μετακίνησης.
  • 4ον: Θα διευκολύνει τη λειτουργία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, εφόσον θα μεταγάγει και προς τα δικαστήρια, επαυξάνοντας μάλιστα τα συναισθήματα προστασίας των πολιτών.
  • 5ον: Θα συμβάλλει στην ανακούφιση της Υποδ/νσης Μεταγωγών – Δικαστηρίων Θεσ/νίκης.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την πικρία μας καθώς η περιφέρειά μας αν και στη δικαιοδοσία της διαθέτει Κατάστημα Κράτησης Κρατουμένων στην Κομοτηνή, είναι η μόνη που στην έδρα της δεν λειτουργεί τμήμα μεταγωγών, όπως συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Μία τόσο ιδιαίτερη Περιφέρεια, όπως η δική μας, χρήζει της ανάλογης μεταχείρισης, με την ενίσχυσή της να αποτελεί το κύριο μας αίτημα τα τελευταία χρόνια. Οπότε, ενδεχόμενη λειτουργία του τμήματος μεταγωγών, αλλά και κάθε νέας υπηρεσίας, προϋποθέτει την επάνδρωση από εξωτερικές μεταθέσεις και σε καμία περίπτωση εκ των έσω.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood