Ένας ακόμη πολιτιστικός σύλλογος της Ροδόπης, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών, ένας από τους πιο δραστήριους και πολυπληθείς της περιοχής, εκφράζει τη στήριξή του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, εν όψει της διελκυστίνδας του με τη δημοτική αρχή Ιάσμου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, τονίζει:

“Η στήριξη και η συμπαράσταση του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής είναι δεδομένη για κάθε πολιτιστικό σύλλογο την στιγμή που την έχει ανάγκη.
Πολλώ δε μάλλον για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου ο οποίος με το έργο του προάγει τον πολιτισμό του τόπου μας, και με τον οποίο έχουμε μία αγαστή συνεργασία χρόνων.
Δηλώνουμε αρωγοί και αλληλέγγυοι τώρα αλλά και οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη, όπως θα κάναμε για οποιονδήποτε σύλλογο που επιτελεί έργο προς όφελος όλων μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και το καταστατικό του.
Είναι αδήριτη ανάγκη, οι σύλλογοι, απρόσκοπτα να υπηρετούν τον σκοπό για το οποίο τάχθηκαν, τον πολιτισμό και την παράδοση. Κάτι, που, εδώ και δεκαετίες, αναμφισβήτητα πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου με μεγάλο ζήλο και επιτυχία”.

Στηρίζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών