Σχέδιο “Πειθώ” για τους ανεμβολίαστους (και) σε Δήμους της Ροδόπης

Όπου οι εμβολιασμένοι δεν ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού - Το σχέδιο «Πειθώ» προβλέπει ενημέρωση πόρτα-πόρτα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.
welcome-intro-logo

«Συναγερμός» για 82 Δήμους σε όλη τη χώρα με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων, έχει σημάνει στην Κυβέρνηση, η οποία καταστρώνει ειδικό σχέδιο προκειμένου να πείσει τους πολίτες να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ποσοστά των εμβολιασμένων στους 82 αυτούς Δήμους, είναι κάτω του 30%. Μάλιστα, στους 50 εξ αυτών τα ποσοστά πέφτουν κάτω από το 25%, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε Δήμους των Σερρών και της Ροδόπης, όπου οι εμβολιασμένοι δεν ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού!

Στους συγκεκριμένους Δήμους θα εφαρμοστεί άμεσα το σχέδιο «Πειθώ», με την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων (Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, κ.λπ.).

Παράλληλα, περιοδείες ξεκινά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Το σχέδιο «Πειθώ» προβλέπει ενημέρωση πόρτα-πόρτα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να ανατραπεί η κατάσταση και να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων. Η ενημέρωση θα γίνεται στοχευμένα, είτε από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, είτε από ιερείς στις περιπτώσεις που οι λόγοι της άρνησης εμβολιασμού είναι θρησκευτικοί.

Η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει στα χέρια της και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, τις Κινητές Μονάδες Εμβολιασμών, ώστε όταν εντοπίζονται πολίτες που είναι θετικοί στο να εμβολιαστούν αλλά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εμβολιαστικό κέντρο είτε γιατί διαμένουν σε δυσπρόσιτες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές, είτε γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα προχωρά η στοχευμένη παρουσία των Κινητών Μονάδων.

Ήδη από σήμερα έπιασαν δουλειά Κινητές Ομάδες Εμβολιασμού στην Κρήτη.

πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood