Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διαθέτει επιπλέον 50 εκατομμύρια € στα Προγράμματα LEADER, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
“Με αυτό τον τρόπο θα εγκριθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις των επιχειρήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης όπως και των περισσοτέρων Επιμελητηρίων της χώρας”, δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, σημειώνοντας πως “το Επιμελητήριό μας σε συνεργασία με τον βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη Ευριπίδη επανειλημμένα είχαν θέσει το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου ώστε να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών”.
Συν 50 εκ. € από το ΠΑΑ για τα Προγράμματα Leader - Ικανοποίηση ΓραβάνηΟ κ. Γραβάνης ευχαριστεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και τον Υφυπουργό, Γιάννη Οικονόμου, οι οποίοι όπως σημειώνει “ενέκριναν τη διάθεση επιπλέον πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκ. €, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για ιδιωτικές επενδύσεις στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER στη Ροδόπη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα”.
“Με τον τρόπο αυτό δίνεται το πράσινο φως στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) – Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ, να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους”, κατέληξε ο κ. Γραβάνης.