ΣΥΡΙΖΑ: «Τουρισμός για λίγους», το «Τουρισμός για όλους»

Νοτοπούλου: "Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται πολυεπίπεδη στήριξη, ταχύτητα στη λήψη των μέτρων, και ουσιαστική χρηματοδότηση. Όσο η Κυβέρνηση καθυστερεί και εθελοτυφλεί απέναντι στις πραγματικές ανάγκες, τόσο επιτείνει την αγωνία, βάζοντας εμπόδια στην ανάκαμψη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας".
notopoulou
  • “Τουρισμός για λίγους”, αποδεικνύεται κατά την Κατερίνα Νοτοπούλου το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”. 

“Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται πολυεπίπεδη στήριξη, ταχύτητα στη λήψη των μέτρων, και ουσιαστική χρηματοδότηση. Όσο η Κυβέρνηση καθυστερεί και εθελοτυφλεί απέναντι στις πραγματικές ανάγκες, τόσο επιτείνει την αγωνία, βάζοντας εμπόδια στην ανάκαμψη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας”, τονίζει η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δήλωσή της, η οποία ολόκληρη έχει ως εξής:

“Εν μέσω της παρατεινόμενης αβεβαιότητας από τις εξελίξεις στην πανδημία, η Κυβέρνηση, αντί να λαμβάνει γενναία και άμεσα μέτρα στήριξης του Τουρισμού, επιμένει στην τακτική των καθυστερήσεων και της ελαχιστοποίησης των ενισχύσεων.

Μετά το περσινό φιάσκο, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει και πάλι για ένα καθυστερημένο και ανεπαρκές πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού. Έπρεπε να φτάσουμε αρχές Ιουλίου για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για όλους». Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο έξω από τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής οικονομίας. Τα 100 εκ. € και οι 100.000 δικαιούχοι, ακόμα και αν συνυπολογιστούν τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού, είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Δεν αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες της αβεβαιότητας και των περιορισμένων κρατήσεων, ο εσωτερικός τουρισμός συμβάλει στη μερική αντιστάθμιση του ελλείμματος αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό και στη διατήρηση στοιχειώδους ρευστότητας στην αγορά και των θέσεων εργασίας. Διασφαλίζοντας, μάλιστα, το δικαίωμα σε διακοπές, για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά από τις πολιτικές της ΝΔ.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά ακριβώς σε αυτές τις ανάγκες. Ένα πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του μεταφορικού ισοδύναμου, με στόχο 3 εκ. συμπολίτες μας να μετακινηθούν δωρεάν και να έχουν πενθήμερη διαμονή. Πρόταση που εναρμονίζεται και με το αίτημα των παραγωγικών φορέων, όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο.

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται πολυεπίπεδη στήριξη, ταχύτητα στη λήψη των μέτρων, και ουσιαστική χρηματοδότηση. Όσο η Κυβέρνηση καθυστερεί και εθελοτυφλεί απέναντι στις πραγματικές ανάγκες, τόσο επιτείνει την αγωνία, βάζοντας εμπόδια στην ανάκαμψη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood