Τα επόμενα 24ωρα – πιθανώς ακόμη και αύριο Τρίτη 6/7 – αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εγκρίνει τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών κατά του κορωνοϊού Covid-19, όπως δήλωσε ο Καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε, “είναι καλό να εμβολιαστεί η εν λόγω ηλικιακή ομάδα, καθώς δεν διαφέρει πολύ από τους νέους 18-20 ετών, δεδομένου ότι μετακινούνται συχνά”.

Σύμφωνα με τον κ. Χρούσο, προτεραιότητα θα δοθεί στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Εξάλλου, όπως συμπλήρωσε, ίσως ακολουθήσει και απόφαση για εισήγηση εμβολιασμού “και για μικρότερες ηλικίες”.

Κατά τον Καθηγητή, “οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές”.

Τέλος, ανέφερε ότι “το μόνο διαθέσιμο σκεύασμα κατά της Covid για τα παιδιά, είναι εκείνο της Pfizer, καθώς είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί σε αυτές τις ηλικίες”. “Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, αν και αυτό συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια.