Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες “Fanari Cup” και “Δημόκριτος Cup”, που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Φανάρι Κομοτηνής, τη “ναυαρχίδα” του τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στη διοργάνωση “Friendship Regatta 2021″ που συνδιοργάνωσαν οι Όμιλοι Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.

302f475f skafi regattaΣτους αγώνες έλαβαν μέρος τα πληρώματα 17 σκαφών από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα.

21eec8d4 anamnistiki

Η τελετή απονομής των επάθλων στον Λιμένα Φαναρίου έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού πληρωμάτων και διοργανωτών που δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες διοργάνωσης και το αποτέλεσμα.

a3b82734 dimarchosΤην εκδήλωση απονομής συντόνισε ο Έφορος Ιστιοπλοΐας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, Μιχάλης Παυλίδης. Τα έπαθλα απένειμαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσσα Λιβεριάδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Γιάννης Μουρτίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νότης Χαραλαμπίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Κρίστα Κουτσογιάννη–Κρόκου, ο Λιμενάρχης Ευάγγελος Σακόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου Νικόλαος Σταυρακάκης.

f6c0f046 foreis

Ο κ. Γκαράνης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και δεσμεύτηκε για “μια μεγαλύτερη διοργάνωση” καθώς όπως τόνισε “παρόμοιες δράσεις ενισχύουν το Φανάρι ως τουριστικό προορισμό”.

Η κ. Λιβεριάδου καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες τονίζοντας πως “θα υπάρξει συνέχεια στους αγώνες και μάλιστα με επιδίωξη να λάβουν μεγαλύτερη έκταση”.

c3e224ea skafosΟ Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κομοτηνής Κίμωνας Λεχούδης που βρέθηκε στην υποδοχή των σκαφών δήλωσε πως “όραμα της διοίκησης είναι το Fanari Cup να γίνει θεσμός και να επιτύχει τη συμμετοχή περισσότερων σκαφών”, υπογραμμίζοντας πως “ο Δήμος Κομοτηνής θέλει να επενδύσει σε αθλητικές δράσεις σε περιόδους που τα υγειονομικά πρωτόκολλα το επιτρέπουν”. “Είναι μια καλή αφετηρία για την Αντιδημαρχία Τουρισμού στην κατεύθυνση της διαφήμισης του τόπου μας”, πρόσθεσε.

c13d067c lechoydis karavetisΟ κ. Καραβέτης επεσήμανε τη “σημαντική συμβολή των χορηγών” με τις προσφορές τους και την “οικονομική τόνωση του Φαναρίου από τα 150 και πλέον μέλη των πληρωμάτων”.

Ο κ. Παυλίδης σχολίασε ότι “όλα κύλησαν ομαλά παρά τους χαμηλής έντασης ανέμους και όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι”. Τέλος, ανέφερε ότι “η φετινή διοργάνωση αποτελεί την υποθήκη για τις επόμενες διοργανώσεις”.

157b4221 istioploiikaΣτο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ CUP” τα τρία πρώτα έπαθλα έλαβαν οι:

  • 1η θέση: HAKUNA MATATA με καπετάνιο τον Στάθη Σοφίτση.
  • 2η θέση: STONE AGE με καπετάνιο τον Βαγγέλη Πασχαλέρη.
  • 3η θέση: OKYALOS V με καπετάνιο τον Άγγελο Ανάσογλου.

Στο “FANARI CUP” τα τρία πρώτα έπαθλα έλαβαν οι:

  • 1η θέση: OKYALOS V με καπετάνιο τον Άγγελο Ανάσογλου.
  • 2η θέση: STONE AGE με καπετάνιο τον Βαγγέλη Πασχαλέρη.
  • 3η θέση:  HAKUNA MATATA με καπετάνιο τον Στάθη Σοφίτση.