Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται πλέον η λύση των προβλημάτων των υπό απόλυση εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας.
Οι εργαζόμενοι, μετά τη δυναμική κάθοδό τους στην Αθήνα (στις 9 Ιουνίου είχαν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στις 10 Ιουνίου είχαν προκαλέσει σεισμό με την πορεία τους στο Σύνταγμα, και στις 11 Ιουνίου είχαν πετύχει να γίνουν δεκτοί από τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη), σήμερα, μαζί με τις οικογένειές τους, βρέθηκαν στην Ξάνθη όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης περιέγραψε στον πρωθυπουργό τη νοσηρή κατάσταση με τις παρένθετες εταιρείες Λαυρεντιάδη και τις επαπειλούμενες απολύσεις, και του επέδωσε σχετικό υπόμνημα.
“Μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε λύση αν πραγματικά το θέλετε”, του επεσήμανε με νόημα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε να μιλήσει αύριο κιόλας με τον υπουργό εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.
“Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε οτι θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά προκειμένου να δοθεί λύση. Ζήτησε να είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία”, ενημέρωσε του συναδέλφους του ο κ. Βογιατζίδης, και πρόσθεσε:
“Ελπίζουμε τα λόγια του να γίνουν πράξη. Του θυμίσαμε όσα έλεγε για την υγιή επιχειρηματικότητα. Το υπόμνημά μας δόθηκε απ’ ευθείας στα χέρια του χωρίς καμία διαμεσολάβηση. Η ευθύνη πλέον βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν λύθηκε τίποτα, είμαστε σε αναμονή”.
Αναμένοντας την άφιξη του κ. Μητσοτάκη, οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν: “Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση εάν καταδικάζει τις πρακτικές του Λαυρεντιάδη”.