Επίσκεψη στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών πραγματοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο κ. Πέτσας στις Σάπες είχε την ευκαιρία να καταγράψει επί τόπου μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και να αποκτήσει προσωπική εμπειρία για κάποια θέματα αιχμής της τοπικής κοινωνίας.

8dbff266 fotografia1 5 Ο δήμαρχος αφού ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του Δήμου, έθεσε μεταξύ άλλων:

α) το κοινωνικό πρόβλημα των αποζημιώσεων στους πληγέντες από χαλαζόπτωση το 2019,

β) την υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης των νομίμως διαβιούντων στον προσωρινό οικισμό Ποντίων και το οριστικό κλείσιμο του, και

γ) την αναγκαιότητα δημιουργίας βασικών υποδομών, αναπλάσεων, αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού και ασφαλτοστρώσεων στον μόνιμο οικισμό Ποντίων στις Σάπες.

121b49ec fotografia6 1Παράλληλα, ο κ. Χαριτόπουλος τόνισε στον κ. Πέτσα τη “ζωτική σημασία που έχουν για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών η αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, η οικονομική στήριξη για την υλοποίηση παρεμβάσεων πολιτικής προστασίας, και τα υπό ένταξη έργα που κατέθεσε ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»”.

4dc5b1a9 fotografia2 6Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πιστοποίησε το δίκαιο των αιτημάτων και προτάσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, με επί τόπου επισκέψεις που πραγματοποίησε στον μόνιμο οικισμό Ποντίων, στον προσωρινό οικισμό Ποντίων και στη μειονοτική συνοικία στις Σάπες.

aa8a8651 fotografia4 2Τέλος, ο κ. Πέτσας, υπέγραψε στον κατάλογο του «Κύκλου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», ο οποίος περιλαμβάνει προσωπικότητες που υποστηρίζουν την ένταξη του στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

7518f370 fotografia3 2