Για τη σημασία της ανακύκλωσης τριών διαφορετικών ομάδων υλικών, συζήτησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής Κίμωνας Λεχούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης Ανέστης Στρατιάδης, και η περιβαλλοντολόγος και μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης Θεοδοσία Δραγουμάνη, με ιδιοκτήτες αναψυκτηρίων της παραλιακής ζώνης Φαναρίου–Αρωγής και Μέσης, στους οποίους διένειμαν και ενημερωτικό υλικό.

Η ενέργεια αποτέλεσε τη συνέχεια της ανταπόκρισης του Δήμου Κομοτηνής στην πρωτοβουλία της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες αναψυκτηρίων για την ανακύκλωση.

Εν αναμονή της έλευσης τουριστών και της αύξησης της επισκεψιμότητας από τους ντόπιους στις παραλίες και τα αναψυκτήρια, έγινε εποικοδομητική με τους επαγγελματίες για την ανάγκη διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών, πλην του γυαλιού στους μπλε κάδους, του γυαλιού στους μπλε κώδωνες και των συμβατικών αποβλήτων στους κόκκινους κάδους.

Οι επιχειρηματίες έδειξαν ενδιαφέρον όχι μόνο να ενημερωθούν αλλά και να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο ανακύκλωσης στο μέτρο του εφικτού, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία και των θαμώνων ως προς τη χρήση των αποβλήτων. Παρατήρησαν μάλιστα ότι ειδικά τα μικρά παιδιά αλλά και οι νέοι, είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την προστασία του περιβάλλοντος και στηρίζουν την ανακύκλωση.

Εξάλλου από σήμερα ο Δήμος Κομοτηνής τοποθέτησε μπλε κάδοι και μπλε κώδωνες για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών, προκειμένου η ανακύκλωση να πάρει σάρκα και οστά.

“Η επίσκεψή μας στην παραλιακή ζώνη ήταν ικανοποιητική όχι μόνο για τον ζωντανό διάλογο που έγινε με όλους, αλλά και για τη διαπίστωση ότι η θάλασσα και οι ακτές στη Μέση, την Αρωγή και το Φανάρι, είναι καθαρές, και οι λουόμενοι απολαμβάνουν τα μπάνια τους με ασφάλεια”, δήλωσε ο κ. Λεχούδης.