ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να τζογάρει συντάξεις και εισφορές, φέρνοντας κέρδη για λίγες ασφαλιστικές εταιρείες και ζημιές για την κοινωνία”

Ηλιόπουλος: "Εκτός του ότι υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να περικοπούν οι σημερινές συντάξεις, η κυβέρνηση θα πρέπει κάθε χρόνο να έχει ένα “λεφτόδεντρο” ώστε να καλύπτει τα κέρδη των ιδιωτικών ασφαλιστικών".
Screenshot_1775

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ένα πραγματικό πλιάτσικο στις τσέπες των πολιτών“, διαμηνύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα KontraNews ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας: “Ο καθένας και η καθεμιά, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα παίζει προσωπικά ο ίδιος τους κόπους του σε μια μεγάλη ρουλέτα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση”. “Μετά το εργασιακό που πέρασαν, το ασφαλιστικό θα αποδειχθεί ο βαρύς πέλεκυς που θα πέσει πάνω στους εναπομείναντες διαύλους αυτής της κυβέρνησης με την ελληνική κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας“, υπογραμμίζει ο ίδιος, εκτιμώντας πως “η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση κι αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις έρευνες”.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να τζογάρει συντάξεις και εισφορές, φέρνοντας κέρδη για λίγες ασφαλιστικές εταιρείες και ζημιές για την κοινωνία”, τόνισε ακόμη ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM 97.8». Διαψεύδοντας κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το ασφαλιστικό σύστημα του “ατομικού κουμπαρά” είναι δήθεν ένα μοντέλο που κυριαρχεί στην Ευρώπη, επεσήμανε ότιτο μοντέλο αυτό δεν υπάρχει στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Αυστρία και την Ιταλία, εκτός κι αν η Ευρώπη του κ. Χατζηδάκη δεν περιλαμβάνει αυτές τις χώρες”. “Στην Ελλάδα οι συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές των σημερινών εργαζομένων, στο πλαίσιο του συστήματος αλληλεγγύης των γενεών. Αν λοιπόν αφαιρέσεις ένα κομμάτι των εργαζομένων από το δημόσιο σύστημα ασφάλισης, αυτό προφανώς δημιουργεί ένα κενό”, εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι “σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ερευνητή κ. Σάββα Ρομπόλη αυτό το κενό ξεπερνάει τα 2,5 δισ. τον χρόνο, κάτι που αποτελεί κόστος για το δημόσιο και θα το πληρώσουμε όλοι μας. Εκτός του ότι υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να περικοπούν οι σημερινές συντάξεις, η κυβέρνηση θα πρέπει κάθε χρόνο να έχει ένα “λεφτόδεντρο” ώστε να καλύπτει τα κέρδη των ιδιωτικών ασφαλιστικών”. “Ατομικός κουμπαράς σημαίνει απλά ότι οι νέοι εργαζόμενοι γίνονται με το στανιό επενδυτές. Οι εισφορές και οι συντάξεις τζογάρονται και μπαίνουν σε ένα επενδυτικό ρίσκο”, ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν τέτοιες απόπειρες έφεραν τραγικά αποτελέσματα. Υπάρχουν και ελληνικά παραδείγματα ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες χρεοκόπησαν και οι ασφαλισμένοι δεν πήραν ούτε φράγκο”.

Σχετικά με τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι με βάση τις επίσημες μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι βιώσιμο μέχρι το 2070. Το επιχείρημα περί μη βιωσιμότητας του συστήματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και υποκρύπτει τη σκοπιμότητα της ιδιωτικοποίησης”.

ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να τζογάρει συντάξεις και εισφορές, φέρνοντας κέρδη για λίγες ασφαλιστικές εταιρείες και ζημιές για την κοινωνία"Επεκτείνοντας την κριτική του στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημειώνει: “Δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το ΕΣΥ, δεν στήριξε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και δεν πήρε κανένα στοχευμένο μέτρο για τους νέους ανθρώπους, που είναι οι πρώτοι που πλήττονται από την ανεργία. Ως άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών η Ελλάδα καταγράφει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη. Πρέπει να γίνει μια αποτίμηση της διαχείρισης της πανδημίας κάτι που η κυβέρνηση αποφεύγει για να μην αποκαλυφθεί ότι ο…Μωυσής είναι γυμνός”.

Για τους εμβολιασμούς ξεκαθαρίζει: “Η θέση μας είναι και παραμένει σταθερή: ο εμβολιασμός αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και για αυτό όχι μόνο τον στηρίζουμε, αλλά διεκδικούμε την κατάργηση των πατεντών για να είναι τα εμβόλια κατά της πανδημίας δημόσια αγαθά”.

Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρεται και στη συζήτηση για τον “νόμο Παρασκευόπουλου”: “Είναι ένας συνδυασμός διαστρεβλώσεων, άγνοιας και σκέτων ψεμάτων. Πλέον όλοι όσοι είπαν τις ανοησίες τους για τον συγκεκριμένο νόμο αναγκάστηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα να ζητήσουν συγνώμη. Ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ ξεγυμνώθηκε ύστερα από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κ. Παρασκευόπουλου και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μάζεψε ρητά και άρον άρον τα ψεύδη που διέσπειραν”.

Και καταλήγει: Το ζήτημα της ασφάλειας εξελίσσεται στο μεγάλο Βατερλό της κυβέρνησης. Η χώρα μας ζει πρωτοφανή περιστατικά βίας το τελευταίο διάστημα. Επειδή έχουν αποτύχει και σε αυτόν τον τομέα και η ανασφάλεια των πολιτών κλιμακώνεται αλματωδώς, πρέπει να πουν ότι και γι’ αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κυβερνούν δύο χρόνια πια και ο κόσμος καταλαβαίνει”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood