Δήμος Αρριανών: Προτάσεις 16 έργων προϋπολογισμού 14,5 εκ. € στο “Αντώνης Τρίτσης”

Δήμος Αρριανών: Προτάσεις 16 έργων προϋπολογισμού 14,5 εκ. € στο "Αντώνης Τρίτσης".
ΔΗΜΟΣ-ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Μετά από δώδεκα μήνες προετοιμασίας από τις υπηρεσίες του Δήμου Αρριανών, ολοκληρώθηκε η υποβολή των προτάσεων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμος Αρριανών υπέβαλε προτάσεις χρηματοδότησης 16 κύριων έργων, δράσεων και προμηθειών, και 24 υποέργων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων φτάνει τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι προτάσεις αφορούν έργα αστικών αναπλάσεων και δημιουργίας χώρων αναψυχής, έυποδομών ύδρευσης με προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και αντικαταστάσεις εσωτερικών δικτύων σε πολλούς οικισμούς, προμήθειες νέου εξοπλισμό μηχανημάτων έργων (όπως διαμορφωτήρα γαιών-grader, πολυμηχάνημα αποχιονισμού, καταστροφέα κλαδιών, απορριμματοφόρα, οχήματα 4Χ4 κ.ά.).

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν έργα εμβληματικά για την περιοχή, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης του Δήμου, συνδυασμένη με φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 1MW για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να μειώσει ως 70% το ενεργειακό κόστος των αντλιοστασίων άρδευσης στον Δήμο.

Την ίδια ώρα για πρώτη φορά στον Δήμο σχεδιάζονται δύο νέες σημαντικές κτιριακές υποδομές: Ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων, και ένα νέο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή των Αρριανών, απαραίτητα για την άσκηση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Άλλες παρεμβάσεις αφορούν εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος, καθώς και έργα αναβάθμισης των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τα έργα πλαισιώνονται από μια σειρά οριζόντιων υποστηρικτικών δράσεων, δράσεων ενημέρωσης–πληροφόρησης–ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ τονίζει ότι “πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην ιστορία του Δήμου, με σπουδαία έργα και δράσεις που θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα του τα επόμενα χρόνια. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τον Δήμο, με συντονισμένη προσπάθεια και μεθοδικότητα. Μας περιμένει πολύ δουλειά τα επόμενα χρόνια για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλα τα παραπάνω έργα προς όφελος των δημοτών μας και της τοπικής κοινωνίας. Ο Δήμος Αρριανών σκοπεύει να καταστεί ένας νέος πόλος έλξης στην περιοχή της Θράκης, και ο δρόμος για την επιτυχία περνάει από την ολοκλήρωση όλων αυτών των κρίσιμων για τον τόπο υποδομών”.

Τα σημαντικότερα από τα υποβληθέντα έργα:

Α/Α ΕΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (€)
1. Αγροτική Οδοποιία – Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις 1.893.735,99
2. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον έλεγχο των υδραυλικών λειτουργικών παραμέτρων και τους υδατικού ισοζυγίου σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού 3.644.351,32
3. Ανάπλαση και εκσυγχρονισμός υποδομών και υπαίθριων χώρων αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων Δ.Ε. Φιλλύρας 2.199.103,82
4. Δράσεις ορθολογικής διαχείρισης οικοσυστήματος και πυροπροστασίας περιοχής Κέχρου-Οργάνης του Δικτύου Natura 2000 812.301,33
5. Μελέτη κλειστού γυμναστηρίου Δ. Αρριανών 620.000,00
6. Μελέτη κτιρίου πολλαπλών χρήσεων Δ. Αρριανών
7. Μελέτη αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Δ. Αρριανών
8. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου κρίσιμων υποδομών του Δ. Αρριανών 173.600,00
9. Προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ενημέρωσης πολιτών για θέματα Πολιτικής Προστασίας 59.520,00
10. Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες του Δήμου Αρριανών 582.800,00
11. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ενεργειακής αναβάθμισης αντλιοστασίων ύδρευσης 2.867.646,32
12. Προμήθεια και εγκατάσταση Φ/Β σταθμού εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού ισχύος 999,00 kWp 837.000,00
13. Προμήθεια βελτίωσης και αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων Αρριανών 86.773,59
14. Αξιοποίηση και επανάχρηση τουριστικού περιπτέρου Φιλλύρας 305.000,00
15. Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης 253.580,00

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood