[VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής “υποκλίθηκε” στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη

Ο Πρόεδρος και προπονητής της ομάδας, Μιχάλης Κακουλίδης, έκανε λόγο για "εκπλήρωση από τον σύλλογο μιας ηθικής υποχρέωσης",
ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ ΠΟΖΙΔΗΣ 2

Τον αείμνηστο Πόντιο Ολυμπιονίκη της Ελληνορωμαϊκής Πάλης, Γιώργο Ποζίδη, “για τους αγώνες και την προσφορά του στα Ποντιακά ιδεώδη”, τίμησε ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής, με δύο εκδηλώσεις υπό τον κοινό τίτλο “Μνήμη και Τιμή”.

Στο δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής διεξήχθη το “1ο ποδοσφαιρικό τουρνουά μνήμης Γιώργος Ποζίδης” με τη συμμετοχή των ακαδημιών Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, Πανθρακικού, ΠΑΟΚ Κομοτηνής και Πόντου Θρυλορίου, και ακολούθησε μουσική ποντιακή βραδιά ιστορικής μνήμης με τήρηση των υγειονομικών μέτρων στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε και η νέα αγωνιστική εμφάνιση του Πόντου Θρυλορίου εν όψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

[VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου ΠοζίδηΕκτός από τον Γιώργο Ποζίδη, τιμήθηκαν ακόμη οι προσωπικότητες του Ποντιακού χώρου, Πλούταρχος Κανετίδης, Γιώργος Τερζόπουλος και Κωνσταντίνος Φωτιάδης ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση.

Επίσης, τιμήθηκε η ομάδα Κ12 της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του ΠΑΟΚ Κομοτηνής για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά Vermio Soccer Festival 2021.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ποντιακής μουσικής πανδαισίας, με “υπεύθυνους” τους: Αλέξη Παρχαρίδη, Παντελή Δημόπουλο και Άκη Μαρμαρίδη στο τραγούδι, Άκη Μαρμαρίδη, Παναγιώτη Σιδηρόπουλο και Σταύρο Προσαλέντη στις λύρες, Μάκη Τουμανίδη στα πλήκτρα, Λάζαρο Ελευθεριάδη στο νταούλι, Λεωνίδα Γεωργιάδη στο αρμόνιο, και Χρήστο Τσαλίδη στην ηχοληψία.

Εκπλήρωση ηθικής υποχρέωσης

Ο Πρόεδρος και προπονητής του Πόντου Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, έκανε λόγο για “εκπλήρωση από τον σύλλογο μιας ηθικής υποχρέωσης”, κατέθεσε τον “οφειλόμενο σεβασμό στη μνήμη του θρύλου των Ποντίων Γιώργου Ποζίδη που τίμησε τον ποντιακό χώρο και δόξασε τα ελληνικά χρώματα”, εξήρε “τη σημαίνουσα προσφορά του Πλούταρχου Κανετίδη, του Γιώργου Τερζόπουλου και του Κωνσταντίνου Φωτιάδη”, έπλεξε το εγκώμιο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, και ευχαρίστησε: τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Γιάννη Κυριαζή και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κίμωνα Λεχούδη “για τη βοήθειά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης”, τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, τον “καλλιτέχνη δημιουργό των επάθλων και μεταλλίων” Ντίνο Μπακαλίδη, και φυσικά “τον κόσμο που παρά τον καύσωνα έδωσε το παρών τιμώντας τον Γιώργο Ποζίδη και τον Πόντο Θρυλορίου, και δείχνοντας ότι τέτοιες δράσεις πρέπει να τιμώνται!”.

Ποιος ήταν ο “Πόντιος γίγαντας” Γιώργος Ποζίδης

Με καταγωγή από την Κοζάνη, σε ηλικία 24 ετών αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς της Μόσχας (1980). Αντιμετώπισε στους πρώτους γύρους αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο και παρ’ όλο που αρχικά υπερίσχυσε, στο τέλος από απειρία έχασε και πλασαρίστηκε στην 8η θέση. Τέσσερα χρόνια μετά (1984) αναδείχθηκε 6ος στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες. Την ίδια χρονιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, κάτι που είχε καταφέρει και το 1981. Στο Παγκόσμιο του 1983 είχε έρθει 4ος. Ακόμη, όντας αστυνομικός στο επάγγελμα, είχε κρεμάσει στον λαιμό του χρυσό και ασημένιο μετάλλιο από παγκόσμια στρατιωτικά πρωταθλήματα (SISM). Ως ως προπονητής εθνικής ομάδας συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, του 1992 και του 1996, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης.

[VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη [VID] Ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής "υποκλίθηκε" στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood