Το όνομα ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των 159 αγνοουμένων στα συντρίμμια της 12όροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαϊάμι.

Η οικογένειά του διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο 55χρονος πατέρας του, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός είχε επισκεφθεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος.

Ο παππούς του και συνονόματος του αγνοούμενου φοιτητή, με καταγωγή από την Μάνδρα της Ξάνθης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε με τρεμάμενη φωνή ότι ο εγγονός του είναι ανάμεσα στα άτομα που αναζητούν τα σωστικά συνεργεία. «Ο γιός μου ο Κώστας μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο τη Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας». Ο 21χρονος όπως είπε ακόμη ο παππούς του, σκόπευε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι μαζί με την αδελφή του για πρώτη φορά την Ελλάδα…