83 εγκαταλελειμμένα οχήματα οδήγησε στην ανακύκλωση ο Δήμος Κομοτηνής τα τελευταία τρία χρόνια

83 εγκαταλελειμμένα οχήματα οδήγησε στην ανακύκλωση ο Δήμος Κομοτηνής τα τελευταία τρία χρόνια.
?????????????????????????????????????????????????????????

Ο Δήμος Κομοτηνής πρωτοπορεί σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος. Εκτός από τη διαλογή απορριμμάτων, πραγματοποιεί και ανακύκλωση παλαιών οχημάτων που βρίσκονται στο Τέλος του Κύκλου Ζωής τους. Το 2020 οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση 26 οχήματα από τον Δήμο, άλλα 30 το 2019, και 27 το 2018.

Ο Δήμος Κομοτηνής μεταφέρει το μήνυμα ότι όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση του Δήμου για μια καθαρή πόλη και βέβαια στην προστασία του περιβάλλοντος.

  • Η εικόνα της ανακύκλωσης απορριμμάτων στον Δήμο Κομοτηνής

Στον Δήμο Κομοτηνής υπάρχουν διάφορα είδη κάδων ανακύκλωσης για τη σωστή διαλογή στην πηγή:

  • Στον μπλε κάδο με κίτρινο καπάκι ή στις καμπάνες χαρτιού, απορρίπτονται όλα τα απόβλητα συσκευασίας από χαρτί ή χαρτόνι. Ο μπλε κάδος με κίτρινο καπάκι και οι καμπάνες χαρτιού του Δήμου βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα σημεία όπου υπάρχει μεγάλη παραγωγή έντυπου χαρτιού όπως είναι οι σχολικές μονάδες.
  • Στον μπλε κώδωνα απορρίπτονται όλα τα απόβλητα συσκευασίας από γυαλί. Οι μπλε κώδωνες βρίσκονται κοντά σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, που παράγουν και τη μεγαλύτερη ποσότητα γυάλινων αποβλήτων.
  • Στον μπλε κάδο απορρίπτονται όλα τα απόβλητα συσκευασιών από χαρτί-χαρτόνι, γυαλί, μέταλλο και πλαστικό. Οι μπλε κάδοι βρίσκονται τόσο σε κεντρικά σημεία όσο και σε γειτονιές δίπλα στους κοινούς κάδους. Οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι καθαρές από υπολείμματα του περιεχομένου τους και να μην περιέχουν υγρά π.χ. χυμούς ή λάδια.
  • Στους ειδικούς μεγάλους μπλε κάδους με ειδική σήμανση για την ανακύκλωση ρούχων απορρίπτονται μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια αλλά και παλιά υφάσματα, τσάντες, πετσέτες, κουβέρτες και κρεμάστρες, όπως και παιχνίδια. Τα ρούχα πρέπει να τοποθετούνται καθαρά μέσα σε πλαστικές σακούλες.
  • Ο Δήμος Κομοτηνής με κινητή μονάδα που διαθέτει συγκεντρώνει παλιές ηλεκτρικές συσκευές για ανακύκλωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 25310-22810.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο υπάρχει χάρτης που περιλαμβάνει τα σημεία με τις θέσεις των διάφορων κάδων ανακύκλωσης: https://www.followgreen.gr/komotini/recyclebucket

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood