Το μήνυμα της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή, έστειλαν Δήμος Κομοτηνής και Σύλλογος “Γυναίκα & Δημιουργία”

Η Διαλογή στην Πηγή συνιστά τον διαχωρισμό των αποβλήτων σε ορισμένες βασικές ομάδες με στόχο τη χωριστή απόρριψή τους σε ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης για να ακολουθήσει χωριστή αποκομιδή των κάδων από τα απορριμματοφόρα οχήματα της ανακύκλωσης.
DSC02352

Δράση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναίκα και Δημιουργία για την ανακύκλωση

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Γυναίκα και Δημιουργία” πραγματοποίησαν δράση για την ανάδειξη της σημασίας της Διαλογής στην Πηγή. Ξεκίνησαν από την ανακύκλωση ρούχων και ακολούθησε ανακύκλωση σε μπλε κάδο, σε μπλε κώδωνα και μπλε κάδο με κίτρινο καπάκι, με σκοπό να περάσει το μήνυμα για την ενίσχυση της ορθής ανακύκλωσης.

Στον αγώνα για την αντιμετώπιση του σοβαρού και σύνθετου προβλήματος της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους δημότες να ακολουθήσουν τη διαδρομή προς την κυκλική οικονομία, και ο Σύλλογος “Γυναίκα και Δημιουργία” ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Η Διαλογή στην Πηγή συνιστά τον διαχωρισμό των αποβλήτων σε ορισμένες βασικές ομάδες με στόχο τη χωριστή απόρριψή τους σε ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης για να ακολουθήσει χωριστή αποκομιδή των κάδων από τα απορριμματοφόρα οχήματα της ανακύκλωσης. Τα οχήματα οδηγούν τα απόβλητα προς βιομηχανίες ανακύκλωσης για να χρησιμοποιηθούν ως δευτερογενείς πρώτες ύλες στην παραγωγική διαδικασία.

  • Η εικόνα της ανακύκλωσης στον Δήμο Κομοτηνής

Στον Δήμο Κομοτηνής υπάρχουν διάφορα είδη κάδων ανακύκλωσης για τη σωστή διαλογή στην πηγή:

  • Στον μπλε κάδο με κίτρινο καπάκι ή στις καμπάνες χαρτιού, απορρίπτονται όλα τα απόβλητα συσκευασίας από χαρτί ή χαρτόνι. Ο μπλε κάδος με κίτρινο καπάκι και οι καμπάνες χαρτιού του Δήμου βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα σημεία όπου υπάρχει μεγάλη παραγωγή έντυπου χαρτιού όπως είναι οι σχολικές μονάδες.

Το μήνυμα της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή, έστειλαν Δήμος Κομοτηνής και Σύλλογος "Γυναίκα & Δημιουργία"

  • Στον μπλε κώδωνα απορρίπτονται όλα τα απόβλητα συσκευασίας από γυαλί. Οι μπλε κώδωνες βρίσκονται κοντά σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, που παράγουν και τη μεγαλύτερη ποσότητα γυάλινων αποβλήτων.

Το μήνυμα της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή, έστειλαν Δήμος Κομοτηνής και Σύλλογος "Γυναίκα & Δημιουργία"

  • Στον μπλε κάδο απορρίπτονται όλα τα απόβλητα συσκευασιών από χαρτί-χαρτόνι, γυαλί, μέταλλο και πλαστικό. Οι μπλε κάδοι βρίσκονται τόσο σε κεντρικά σημεία όσο και σε γειτονιές δίπλα στους κοινούς κάδους. Οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι καθαρές από υπολείμματα του περιεχομένου τους και να μην περιέχουν υγρά π.χ. χυμούς ή λάδια.

Το μήνυμα της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή, έστειλαν Δήμος Κομοτηνής και Σύλλογος "Γυναίκα & Δημιουργία"

  • Στους ειδικούς μεγάλους μπλε κάδους με ειδική σήμανση για την ανακύκλωση ρούχων απορρίπτονται μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια αλλά και παλιά υφάσματα, τσάντες, πετσέτες, κουβέρτες και κρεμάστρες, όπως και παιχνίδια. Τα ρούχα πρέπει να τοποθετούνται καθαρά μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Το μήνυμα της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή, έστειλαν Δήμος Κομοτηνής και Σύλλογος "Γυναίκα & Δημιουργία"

  • Ο Δήμος Κομοτηνής με κινητή μονάδα που διαθέτει συγκεντρώνει παλιές ηλεκτρικές συσκευές για ανακύκλωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 25310-22810.

Το μήνυμα της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή, έστειλαν Δήμος Κομοτηνής και Σύλλογος "Γυναίκα & Δημιουργία"Ο Δήμος Κομοτηνής πρωτοπορεί σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος καθώς παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις πραγματοποιεί και ανακύκλωση παλαιών οχημάτων που βρίσκονται στο Τέλος του Κύκλου Ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί θέσεις στάθμευσης στην πόλη. Ενδεικτικά, το 2020 οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση 26 οχήματα από τον Δήμο.

Ο Δήμος Κομοτηνής μεταφέρει το μήνυμα ότι όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση του Δήμου για μια καθαρή πόλη και βέβαια στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο υπάρχει χάρτης που περιλαμβάνει τα σημεία με τις θέσεις των διάφορων κάδων ανακύκλωσης: https://www.followgreen.gr/komotini/recyclebucket

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood