Πόρπη Κομοτηνής: Νέα σύλληψη διακινητή & παράνομων μεταναστών μετά από καταδίωξη

Δεν περνάει μέρα (και...νύχτα), που από το αστυνομικό δελτίο να απουσιάζει η διακίνηση παράνομων μεταναστών.
1 - 2021-06-22T142107.270

Δεν περνάει μέρα (και…νύχτα), που από το αστυνομικό δελτίο να απουσιάζει η διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με σημερινό (22/6) δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χθες (21/6) το απόγευμα, στους νομούς Ροδόπης, Καβάλας και Έβρου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας και Ορεστιάδας, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός-διακινητής αρχικά δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα πλησίον του οικισμού Πόρπης επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη. Όπως διαπιστώθηκε, δε, στερείτο και άδειας ικανότητας οδήγησης. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 20-5-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες, ως οδηγός και συνοδηγός σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός-διακινητής δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στο ύψος των διοδίων Μουσθένης ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός σε αγροτική περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη. Όπως διαπιστώθηκε, δε, στερείτο και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με βάρκα που διέθετε εξωλέμβια μηχανή, δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και η βάρκα με την εξωλέμβια μηχανή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Κυπρίνου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood