Εκπαίδευση της τουαλέτας για το νέο σας κουτάβι!

Χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες.
Screenshot_1726

Το νέο μέλος της οικογένειά σας θα σας φέρει πολύ μεγάλη χαρά και γλυκές στιγμές στην ζωή σας. Όμως, δεν είναι όλες οι στιγμές ή οι καταστάσεις γεμάτες χαρά. Η εκπαίδευση του κουταβιού είναι δύσκολη και σημαντική υπόθεση. Χρειάζεται χρόνο, επιμονή και υπομονή, για να μάθει τις κατάλληλες συμπεριφορές και να υιοθετήσει τακτικές της τουαλέτας. Πρέπει να ασχοληθείτε αρκετά με τον γλυκό μικρό σας φίλο.

Πως θα εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας

Η εκπαίδευση δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη ή επίπονη, αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα και να είστε συνεπείς στη ρουτίνα. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε μερικές καλές συνήθειες για να έχετε ένα πλήρως εκπαιδευμένο σκυλάκι.

Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες.

Η πιο κοινή ερώτηση και πιο σημαντική, είναι πότε πρέπει να ξεκινήστε την εκπαίδευση στο κουτάβι σας. Ξεκινήστε από την πρώτη μέρα που θα έρθει στο σπίτι. Τα περισσότερα κουτάβια μένουν με τη μαμά τους τουλάχιστον έξι εβδομάδες, και άλλα οκτώ εβδομάδες. Αυτό διασφαλίζει ότι έχουν απογαλακτιστεί πλήρως και μπορούν να τρώνε στερεά τρόφιμα. Είναι επίσης έτοιμα να μάθουν νέες ρουτίνες και πρώιμες συμπεριφορές. Αυτό περιλαμβάνει και τη συνήθεια της τουαλέτας.

Μόλις έρθει το κουτάβι σπίτι πρέπει να ξεκινήσετε την αντίστοιχη εκπαίδευση.

Ελέγξτε το επίπεδο εγκράτειας του σκύλου για να προχωρήσετε στην αλλαγή της ρουτίνας όσο μεγαλώνει.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εκπαιδεύσετε ένα κουτάβι

Όπως σε κάθε μορφή εκπαίδευσης, έτσι και στην εκπαίδευση τουαλέτας για σκύλους, ο χρόνος εξαρτάται από τη μέθοδο, το περιβάλλον και τη συνέπεια. Κάθε κουτάβι είναι διαφορετικό, άρα και ο χρόνος μπορεί να κυμανθεί από ημέρες έως και μήνες.

Διαλέξτε μια μέθοδο που θα είναι εύκολο να τη διατηρήσετε και να είστε συνεπείς.

Τα αρχικά βήματα, το που να κατουρήσουν, είναι σχετικά εύκολο να διδαχθεί. Αυτό που χρειάζεται χρόνο για να αφομοιωθεί και να επιτευχθεί, είναι το πότε θα κατουρήσει. Τα σκυλιά δεν έχουν μάθει από τη φύση τους να κρατάνε τα ούρα τους.

Συμβουλές

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να μάθετε αυτή τη νέα συνήθεια τουαλέτας ή να επαναπροσδιορίσετε την τακτική αυτή.

Διδάξετε του το «που»

Η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει δείχνοντάς του το κατάλληλο μέρος για να ουρήσουν. Εάν είναι μια πάνα σε συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού, πηγαίνετε το κανισάκι σας εκεί κάθε πρωί και κάθε βράδυ.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης

Η συνέπεια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκπαίδευσης. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα και ακολουθήστε το αυστηρά. Το πρόγραμμα θα αλλάξει καθώς το κουτάβι σας μεγαλώνει και μαθαίνει περισσότερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, αλλά θα πρέπει να είστε συνεπείς καθημερινά.

Ανεξάρτητα με την ηλικία του, θα πρέπει να ξεκινήσετε με διαλείμματα και να τα μειώνετε. Είναι σημαντικό να επαναλαμβάνετε την τακτική μέχρι να του γίνει συνήθεια.

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνει το κουτάβι τουαλέτα:

 • 6-12 εβδομάδες: κάθε 2 ώρες και εντός 1 ώρας από οποιοδήποτε γεύμα
 • 3-6 μήνες: κάθε 2-4 ώρες
 • 6-10 μήνες: κάθε 4-6 ώρες
 • 10+ μήνες: κάθε 6-8 ώρες

Εκπαίδευση και νύχτα

Τη νύχτα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Τα κουτάβια κάτω των 4 μηνών μπορεί να χρειάζονται περισσότερες επισκέψεις στην τουαλέτα τους, ενώ άνω των 4 μηνών μπορούν να κρατηθούν μια ολόκληρη νύχτα.

Θα χρειαστεί να ξυπνήσετε τουλάχιστον μια φορά τη νύχτα. Εάν δεν ξυπνήσετε μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα στο σαλόνι ή στο κλουβί του.

Μερικά κουτάβια μαθαίνουν να κοιμούνται και να έχουν εγκράτεια όλη τη νύχτα. Τα περισσότερα κουτάβια χρειάζονται μερικές εβδομάδες εκπαίδευσης για να μάθουν να κοιμούνται συνεχόμενα όλη τη νύχτα.

Ενδείξεις–συμπεριφορές

Το σκυλάκι μπορεί να σας δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά ή απλά πως έχει ανάγκη να κατουρήσει. Τα κουτάβια δεν θα δείξουν πολλά σημάδια, αλλά συνήθως όταν το σκυλί προσαρμόζεται στη ρουτίνα ξέρει πότε είναι η ώρα για τουαλέτα.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε:

 • Στέκεται ακριβώς μπροστά σας και κοιτάζεται
 • Κλαψούρισμα ή γαβγίζει κοντά στην πόρτα
 • Βήμα προς την πόρτα
 • Σας τραβάει προς την πόρτα
 • Μυρίζει το έδαφος πριν κατουρήσει
 • Κουδούνι

Το κουδούνι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να δηλώσει πως ήρθε η ώρα για τουαλέτα. Θα ειδοποιήσουν το σκυλάκι πως πρέπει να πάει έξω. Είναι ένας απλός τρόπος που θα κάνει εύκολη την εκπαίδευση.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι, μια κορδέλα ή ένα σκοινί με κουδούνια κρεμασμένα στο πόμολο είναι αρκετά. Μπορεί να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να το ωθεί ή να τα σπρώχνει όταν νιώθει την ανάγκη για τουαλέτα.

Αυτό είναι ένα επιπλέον βήμα προπόνησης, αλλά είναι πιο εύκολο και πιο διαισθητικό για το σκυλί σας από ό, τι νομίζετε. Ακολουθούν μερικά εύκολα βήματα για να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να χτυπήσει το κουδούνι:

 • Δείξτε του το κουδούνι και αφήστε το να το μυρίσει. Επιβραβεύστε αυτή την συμπεριφορά προσέγγισης.
 • Κάθε φορά που βγαίνετε έξω για τουαλέτα χτυπήστε το κουδούνι και πείτε μια λέξη που θα συνδέσει το σκυλάκι με την τουαλέτα.
 • Αρχίστε να ενθαρρύνετε το κουτάβι σας να ωθεί το κουδούνι για να κάνει ήχο. Κάθε φορά που το σπρώχνει πρέπει να βγαίνει έξω.
 • Επαναλάβετε πολλές φορές.

Γενικότερα μπορείτε να δείτε και μερικές ακόμα συμβουλές στην βασική εκπαίδευση σκύλου μόνος μου.

Ανταμοιβή

Κάθε φορά που το σκυλάκι σας κατουράει στο σωστό σημείο ή στην βόλτα, ανταμείψτε το με λιχουδιές. Θα συνδυάσει αυτή την πράξη με κάτι θετικό και θα μάθει πότε και που είναι το σωστό να κατουράει.

Διατηρήστε τις λιχουδιές σε μια θήκη ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες για εσάς.

Τροφή και νερό

Ένα καλά ταϊσμένο και ενυδατωμένο κουτάβι είναι υγιές. Οι συνήθειες της σίτισης και του νερού επηρεάζουν άμεσα την ανάγκη για τουαλέτα. Αυτό είναι μέρος της ρουτίνας.

Τα σκυλιά έχουν ταχύτερη πέψη από ότι εμείς. Εάν το σκυλάκι πιεί μεγάλη ποσότητα νερού πριν τον ύπνο αυτό θα του δημιουργήσει σίγουρα τάση για κατούρημα μέσα στην νύκτα. Η βόλτα για τουαλέτα πρέπει να προγραμματιστεί κοντά στην ώρα σίτισης του.

Ο τύπος της διατροφής που τρέφεται θα είναι επίσης ένας παράγοντας. Τα ωμά τρόφιμα τα χωνεύουν πιο γρήγορα ενώ τις κροκέτες πιο αργά.

Αυτές ήταν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή εκπαίδευση της τουαλέτας σε κουτάβια από την συντακτική ομάδα του Allaboutpets – ενός blog αποκλειστικά για κατοικίδια!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood