Υποψήφιο για τα βραβεία Public 2021, στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, είναι το παραμύθι «Ο κρυμμένος θησαυρός» του Θρακιώτη δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, που κυκλοφορεί από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σε όλα τα βιβλιοπωλεία με εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά.

Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας, για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την ελπίδα για έναν κόσμο γεμάτο χρώματα.

Μια φορά κι έναν βροχερό καιρό, σε μια πόλη που είχε χάσει τα χρώματά της, και οι άνθρωποί της περπατούσαν βιαστικοί και σκυθρωποί, δεν γιόρταζαν ποτέ και δεν έλεγαν παραμύθια στα παιδιά τους, ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι, η Ουρανούλα, που αγαπούσε πολύ το ουράνιο τόξο. Στο σχολείο οι συμμαθητές της την έλεγαν κοροϊδευτικά «Ουρανούλα Τοξούλα» και κανείς δεν έπαιζε μαζί της. Ώσπου, μια μέρα, μετά από μια δυνατή βροχή,  το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων…

Το παραμύθι «Ο κρυμμένος θησαυρός» του Β. Κάργα από τη Θράκη, υποψήφιο στα βραβεία Public 2021«Το παραμύθι είναι ένα ταξίδι στη χώρα του ουράνιου τόξου με ξεναγό την Ουρανούλα. Η ηρωίδα της ιστορίας αναδεικνύει τη μαγική ικανότητα που έχουμε μέσα μας να δούμε την όμορφη πλευρά της ζωής αν επιτρέψουμε στο φως, στα χρώματα και στην ελπίδα, να επικρατήσουν στη ζωή μας. Με τη θετική στάση που έχει στη ζωή, μας δείχνει ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να μην πάψουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε», αναφέρει ο συγγραφέας Βασίλης Κάργας.

Για να βοηθήσετε την Ουρανούλα, την ηρωίδα του παραμυθιού, να κάνει περισσότερους φίλους και να διαδώσει τα μηνύματα του βιβλίου, μπορείτε να ψηφίσετε έως τις 2 Ιούλιου 2021 εδώ:

https://www.publicbookawards.gr/2021/vote2021.php?auto=1&CatID=6&id=1411

Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου. Η μοναδικότητα κάθε ψήφου ορίζεται από το e-mail ή τον λογαριασμό facebook του χρήστη.

Τα Βραβεία Βιβλίου θεσπίστηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία.

Το παραμύθι «Ο κρυμμένος θησαυρός» του Β. Κάργα από τη Θράκη, υποψήφιο στα βραβεία Public 2021