Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση-αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δέκα κλοπές από καταστήματα, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 15 και 16-6-2021, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε οικισμούς της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης διέπραξε πέντε κλοπές από καταστήματα, κατά τη διάπραξη των οποίων αφαίρεσε 570 ευρώ, διάφορα αναψυκτικά και έναν φακό, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη πέντε καταστήματα, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει τις πράξεις του.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων του δράστη, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν.

Σε βάρος του προέκυψε ότι εκκρεμούσαν ένα Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου Καβάλας, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.