Τι να περιμένετε από έναν φυσιοθεραπευτή

Η φυσιοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα που ακολουθεί μια μέθοδο «ολόκληρου ατόμου» για την επίτευξη υγείας και ευεξίας.
55a29861cd6549917e495638d38c96581d1a5f145f26a

Η φυσιοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα που ακολουθεί μια μέθοδο «ολόκληρου ατόμου» για την επίτευξη υγείας και ευεξίας. Ο ασθενής συμμετέχει ενεργά στη θεραπεία και την προσωπική του φροντίδα, μέσω της εκπαίδευσης, της ενδυνάμωσης και της ευαισθητοποίησης. Ο φυσικοθεραπευτής βοηθά στην αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργίας των ατόμων που πλήττονται από κάποια ασθένεια, τραυματισμό ή αναπηρία. Οι υπηρεσίες τους είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας των ατόμων όλων των ηλικιών, βοηθώντας τους ασθενείς να διαχειριστούν τον πόνο, εκτός από την πρόληψη των ασθενειών. Ως εκ τούτου, η αθλητική φυσικοθεραπεία βοηθά στη διευκόλυνση της ανάρρωσης, στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της ανεξαρτησίας και επιτρέπει στους ανθρώπους να συνεχίσουν να αθλούνται.

Λειτουργίες του φυσιοθεραπευτή

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να βρείτε έναν εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή που μπορεί να σας βοηθήσει με χειροκίνητη θεραπεία, καινοτόμα και σύγχρονα μηχανήματα όπως είναι η Διαμαγνητική Αντλία η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων αλλά και τραυματισμών. Ο ρόλος ενός αθλητικού φυσικοθεραπευτή είναι να κάνει εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς και να δημιουργεί ένα πλάνο αποκατάστασης ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της πάθησης.
Ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί επίσης φυσικούς παράγοντες για να αποτρέψει, να ανακτήσει και να προσαρμοστεί σε παθήσεις, που δημιουργούνται από άσκηση ή αθλήματα σε διαφορετικά επίπεδα. Ως επίπεδο ορίζεται το αθλητικό επίπεδο που βρίσκεται κάποιος και αυτό προσδιορίζεται από το αν αθλείται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

Οι ειδικές λειτουργίες ενός φυσιοθεραπευτή στον αθλητισμό περιλαμβάνουν:

  • Προσέγγιση στον αθλητισμό: Ο φυσικοθεραπευτής επιδιώκει να συμβουλεύει αθλητές. Επιπλέον, εκτελεί σημαντικές ενέργειες που απαιτούνται για τη βελτίωση της ικανότητας αποφυγής τραυματισμού κατά της διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα.
  • Πρόληψη: Ο φυσικοθεραπευτής είναι σε εγρήγορση για να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερο όλους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμούς κατά τη συμμετοχή σε ένα άθλημα ή την πιθανή επανάληψη κάποιου τραυματισμού.
  • Ανάκτηση: Ο φυσικοθεραπευτής βοηθά τον αθλητή να ανακτήσει τη λειτουργικότητα του το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, επιδιώκει να επιταχύνει τη βιολογική διαδικασία ανάρρωσης από τραυματισμούς και να περιορίσει την προπόνηση των αθλητών έως ότου επανέλθουν σε υγιή φυσική κατάσταση.
  • Αναμόρφωση: Ο φυσικοθεραπευτής βοηθά πολύ στη διευκόλυνση της αποκατάστασης μετά από ανάρρωση. Ο αθλητής αναμένεται να ανακτήσει τη λειτουργικότητά του γρήγορα, επιταχύνοντας τη διαδικασία ανάκαμψης και περιορίζοντας την προπόνηση των αθλητών σε ένα ελάχιστο επίπεδο. Επιπλέον, ο αθλητής αναμένεται να αποκατασταθεί με τις υψηλότερες προοπτικές επιτυχίας.
  • Διδασκαλία: Ο φυσιοθεραπευτής στοχεύει στη βελτίωση όλων των τομέων της γνώσης, οι οποίοι συμβάλλουν στην κατάρτιση των επαγγελματιών στον τομέα της φυσικοθεραπείας, ιδίως σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
  • Έρευνα: Οι φυσικοθεραπευτές συμμετέχουν ενεργά σε ερευνητικές μελέτες που συμβάλλουν σημαντικά στην επέκταση και την ανάπτυξη της εμπειρογνωμοσύνης στην αθλητική φυσιοθεραπεία. Οι φυσιοθεραπευτές χρησιμοποιούν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους για να βελτιώσουν ένα φάσμα ιατρικών παθήσεων, όπως νευρολογικές, καρδιαγγειακές, νευρομυοσκελετικές και αναπνευστικές καταστάσεις.

Στο PhysioAthens, το πρότυπο φυσιοθεραπευτικό κέντρο, παρέχονται ολοκληρωμένες φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας. Αν αναζητάτε φυσικοθεραπευτή στο Μαρούσι, στο PhysioAthens θα βρείτε εξειδικευμένο προσωπικό που θα σας κατευθύνει και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα της πάθησης σας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood