Καταπολεμήστε τη…βαρεμάρα του σκύλου σας, με τέσσερις απλούς τρόπους

Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή τώρα τελευταία στο σκυλάκι σας; Μήπως δαγκώνει συνεχώς τα έπιπλα ή μασουλάει το χαρτί τουαλέτας; Μήπως σκάβει όπου βρει και γαβγίζει πολύ, χωρίς λόγο;
Screenshot_1716

Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή τώρα τελευταία στο σκυλάκι σας; Μήπως δαγκώνει συνεχώς τα έπιπλα ή μασουλάει το χαρτί τουαλέτας; Μήπως σκάβει όπου βρει και γαβγίζει πολύ, χωρίς λόγο;

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, πολλές από τις παράξενες συμπεριφορές του, να οφείλονται στο εξής απλό γεγονός: Βαριέται αφόρητα! Αλλά μην απελπίζεστε! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσετε τον μικρό σας φίλο, χωρίς να δυσκολευτείτε καθόλου.

Τι μπορείτε να κάνετε

  1. Παιχνίδια με λιχουδιές

Ούτως ή άλλως τα παιχνίδια είναι από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ σκύλων, γιατί και τα σκυλιά χρειάζονται διασκέδαση. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία μπορείτε να κρύψετε λιχουδιές. Θα δείτε πως ο σκύλος σας θα περάσει πολλή ώρα να μασουλάει το παιχνίδι του και να ψάχνει για αυτές. Βέβαια, ακόμη και τα παιχνίδια για σκύλους μπορεί να μην λειτουργήσουν σαν λύση, αν δεν τα ανανεώνετε ποτέ. Αν εναλλάσσετε τα παιχνίδια του μια στο τόσο, ο σκύλος σας δεν θα τα θυμάται και θα είναι σαν να είναι καινούρια!

Tip: Υπάρχουν παιχνίδια σκύλου τα οποία μπορούν να βοηθήσουν με την εξάσκηση της σκέψης του σκύλου σας. Αναζητήστε, λοιπόν, παιχνίδια ευφυΐας που θα τον κρατήσουν απασχολημένο.

  1. Ραντεβού για παιχνίδι!

Είναι πολύ θετικό για τους σκύλους να κοινωνικοποιούνται. Να γνωρίζουν καινούργια μέρη, ανθρώπους και άλλους σκύλους. Τέτοιες συναντήσεις, αλλά και αλλαγές στη συνηθισμένη σας βόλτα, θα βοηθήσουν τον σκύλο να μην βαριέται. Αν γνωρίζετε ιδιοκτήτες φιλικών σκύλων στη γειτονιά σας, μπορείτε να κανονίσετε ένα ραντεβού, ώστε τα κατοικίδιά σας να γνωριστούν.

  1. Παίξτε μαζί του

Εκτός από τα πιο προφανή παιχνίδια, όπως το να του πετάξετε το μπαλάκι του για να σας το φέρει πίσω, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάτι λίγο διαφορετικό. Δοκιμάστε να κρύψετε λιχουδιές σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ώστε να βάλετε τον σκύλο σας στη διαδικασία να τις αναζητήσει. Είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να αλλάξετε λίγο τη ρουτίνα του μέσα στην ημέρα.

  1. Εξάσκηση

Νοητική και σωματική. Τα περισσότερα σκυλάκια είναι γεμάτα ενέργεια την οποία πρέπει κάπου να διοχετεύσουν. Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού για μια εκπαίδευση που θα είναι μια πνευματική πρόκληση για τον σκύλο σας και θα τον βοηθήσει να είναι δραστήριος σωματικά. Μπορείτε, φυσικά, να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας και μόνοι σας, διδάσκοντάς του κάποιες βασικές εντολές ή κόλπα. Σε κάθε περίπτωση, είναι πάντα σημαντικό ο σκύλος σας να παραμένει ενεργός και να γυμνάζεται όσο πρέπει (αν δεν είστε σίγουροι για το πόση άσκηση είναι αρκετή, είναι καλύτερο να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας).

Δοκιμάστε μερικές από τις παραπάνω προτάσεις και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα με το δικό σας σκυλάκι. Εξάλλου, κάθε σκύλος είναι μοναδικός.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood