ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Ταμείου Ανάκαμψης, αγρότες, μικρομεσαίοι, νέοι

«Οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το ταμείο ανάκαμψης αφορούν ελάχιστους ισχυρούς".
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Το γεγονός οτι το Σχέδιο “Ελλάδα 2.0” που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, δεν συμπεριλαμβάνει ενέργειες στήριξης του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά ούτε και παρεμβάσεις για τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το ταμείο ανάκαμψης αφορούν ελάχιστους ισχυρούς”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης, που ετοίμασε εν κρυπτώ από τα κόμματα και την κοινωνία, δυστυχώς απευθύνονται σε ελάχιστους και ισχυρούς. Όσα φαντασμαγορικά show και να στήσει, σύντομα η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας θα καταλάβουν ότι:

– Δεν απευθύνεται στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, αφού δεν έχει καμία πρόβλεψη για αυτούς παρά μόνο διαιώνιση της οικονομικής ανέχειας και του εργασιακού Μεσαίωνα.

– Δεν απευθύνεται στη συντριπτική πλειοψηφία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν το 95% της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αφού δεν προβλέπει καμία ουσιαστική στήριξη και ρευστότητα, ούτε το πως θα θωρακιστούν απέναντι στον ανταγωνισμό.

– Η όποια μέριμνά του για τη βιομηχανία περιορίζεται σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις χωρίς διαφανή κριτήρια, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς μια εθνική στρατηγική και τις προτεραιότητες που προκύπτουν από αυτή.

– Έχει σε δεύτερη μοίρα τον πρωτογενή τομέα και την έρευνα και καινοτομία.

– Δεν έχει μέριμνα για την πραγματική μείωση της ανεργίας.

– Δεν έχει καμία μέριμνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, επενδύοντας στο παρωχημένο μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών.

– Δεν έχει καμία μέριμνα για τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους.

– Δεν έχει καμία μέριμνα για την άμβλυνση των ανισοτήτων οι οποίες διευρύνονται υπονομεύοντας και την ίδια την ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, όσους βολικούς μονολόγους και να κάνει για τις κάμερες, να ξέρει ότι οι πολίτες δεν τον ακούνε. Πολύ απλά γιατί το σχέδιό του για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν απευθύνεται σε αυτούς.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood