Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα είχε σήμερα στην Αθήνα ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος.

Ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό σειρά αιτημάτων, από τα οποία ξεχωρίζουν:

  1. Οι πέντε προτάσεις του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ποσού ύψους 12.122.770,40 ευρώ, που αφορούν σε έργα ύδρευσης, αγροτικής οδοποιίας, υποδομών διαχείρισης λυμάτων, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξυπηρέτησης των πολιτών.
  2. Η αναγκαιότητα χρηματοδότησης από το υπουργείο, της ασφαλτόστρωσης των οδών του μόνιμου οικισμού Ποντίων Σαπών, οι οποίες από αστοχίες έργων που υλοποιηθήκαν στο παρελθόν έμειναν ημιτελείς.
  3. Η οριστική επίλυση του τεράστιου προβλήματος που δημιουργεί η λειτουργία του προσωρινού οικισμού Ποντίων στις Σάπες, με το κλείσιμο του και την άμεση στεγαστική αποκατάσταση των νόμιμα διαβιούντων σε αυτόν.
  4. Θέματα προσωπικού των ΟΤΑ, όπως η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και έναρξη του νέου, και πρόσληψη εποχιακού προσωπικού τεσσάρων μηνών με τις ρυθμίσεις των ευεργετικών παλαιότερων διατάξεων.

Τον Στ. Πέτσα επισκέφθηκε ο Ντ. Χαριτόπουλος - Τι ζήτησε από τον υπουργό ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Τον Στ. Πέτσα επισκέφθηκε ο Ντ. Χαριτόπουλος - Τι ζήτησε από τον υπουργό ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών