Δωρεάν κατάρτιση νέων παραγωγών από Ροδόπη & Ξάνθη στην καλλιέργεια στέβιας

Από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Πρόγραμμα κατάρτισης Στέβια

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» επεκτείνει την υλοποίηση του δωρεάν προγράμματος «Στέβια: Μια Βιώσιμη & Αναγεννητική Μετάβαση» στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε στους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας, πλέον 20 νέοι παραγωγοί από τη Θράκη, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην καλλιέργεια στέβιας, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν καθοδήγηση και κατάρτιση σε θέματα εφαρμογής βιώσιμων τεχνικών και βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δώσει κίνητρα στους νέους της περιοχής να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα και ειδικότερα με την καλλιέργεια της στέβιας, “ξεκλειδώνοντας” έτσι τις ευκαιρίες της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας.

Το πρόγραμμα διαρκεί 172 ώρες, εκ των οποίων οι 60 ώρες θα υλοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης και οι 112 ώρες αφορούν πρακτική άσκηση και συμβουλευτική στον αγρό καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: πρακτικές της βιολογικής & αναγεννητικής καλλιέργειας, βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές για τη στέβια, υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων, καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας, βασικές αρχές μάρκετινγκ και τεχνικές πωλήσεων, κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

  • Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 26 Ιουνίου 2021
  • Έναρξη προγράμματος: Ιούνιος 2021
  • Διάρκεια: 12 μήνες

Δωρεάν κατάρτιση νέων παραγωγών από Ροδόπη & Ξάνθη στην καλλιέργεια στέβιας“Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά”

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος “Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων”. Από το 2018 έχει ωφελήσει πάνω από 3.500 νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, σε περισσότερα από 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018 με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020 η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)-(www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον Κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996 έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.1 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.900 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον Κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Στέβια Ελλάς

Ο Συνεταιρισμός Stevia Hellas είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φύλλων στέβιας σε όλη την Ευρώπη. Με έδρα τη Λαμία Φθιώτιδας, έχει καταφέρει από το 2012 όταν και ιδρύθηκε, να παράγει κορυφαίας ποιότητας και γεύσης προϊόντα. Τα φυσικά προϊόντα του Stevia Hellas Coop, απευθύνονται τόσο στο καταναλωτικό κοινό μέσα από τη σειρά “La Mia Stevia”, όσο και στη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, έχοντας καταφέρει ήδη να προμηθεύει τις περισσότερες Ελληνικές αλλά και πληθώρα από Ευρωπαϊκές εταιρίες. Στα πλάνα του Συνεταιρισμού είναι η αύξηση των καλλιεργειών του ώστε να συνεχίσει να καλύπτει απρόσκοπτα τις ανάγκες της αγοράς, αλλά και η επένδυση για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου εκχύλισης στέβιας στα Βαλκάνια.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood