“Ελληνική Λύση”: Να ενισχυθούν οι βαμβακοκαλλιεργητές της Ροδόπης

"Πυκνώνουν οι φωνές που ζητάνε να υπάρξει στήριξη στους βαμβακοκαλλιεργητές, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας της πτώσης των τιμών λόγω του κορωνοϊού".
ΒΑΜΒΑΚΙ ΜΠΑΛΑ 10

Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, σχετικά με τα αιτήματα των βαμβακοπαραγωγών και της Ροδόπης, για οικονομική ενίσχυσή τους, εν όψει των χαμηλών λόγω κορωνοϊού, κατέθεσαν οι βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης” Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας.

“Οι βαμβακοκαλλιεργητές διαμαρτύρονται για την απραξία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσον αφορά στο βαμβάκι. Πυκνώνουν οι φωνές που ζητάνε να υπάρξει στήριξη στους βαμβακοκαλλιεργητές, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας της πτώσης των τιμών λόγω του κορωνοϊού. Παράλληλα εκφράζουν έντονα τον προβληματισμό και την αγωνία τους μετά και τις τελευταίες εξελίξεις”, τονίζουν οι βουλευτές, και προσθέτουν: Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο έως ώρας και παρά τις χαμηλές εμπορικές τιμές, δεν έκρινε σκόπιμο να ενισχύσει το βαμβάκι. Οι παραγωγοί, πάντως, από βαμβακοπαραγωγές περιοχές, είναι αγανακτισμένοι με την στάση αυτή του Υπουργείου. Μετά από δύο συναπτά έτη τραγικών τιμών και ειδικότερα μετά την φετινή παγκόσμια δυσχερή κατάσταση, λόγω του κορωνοϊού, καλούν οι βαμβακοκαλλιεργητές την Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κρίσιμη συγκυρία που θα επηρεάσει την βιωσιμότητα της βαμβακοκαλλιέργειας στη χώρα μας”.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης”, ρωτούν τον Υπουργό:

“Προτίθεστε να εξετάσετε το ως άνω πρόβλημα και εν συνεχεία να δρομολογήσετε λύσεις οικονομικής ενίσχυσης του κλάδου των βαμβακοκαλλιεργητών, σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματα πολλών εξ αυτών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, εξαιτίας της πτώσης των τιμών του βαμβακιού, λόγω του κορωνοϊού;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood