Το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής ξεκίνησε το 2018 τη δημιουργία βρεφικών τμημάτων με πόρους του Δήμου και στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Έγιναν τότε οι προμήθειες του αναγκαίου εξοπλισμού, όπως κρεβατάκια, καρεκλάκια, τραπεζάκια, κατάλληλα για τους μικρούς φιλοξενούμενους. Την περίοδο 2019-2020 διαμορφώθηκαν με πόρους του Δήμου βρεφονηπιακά τμήματα στον Α’, τον Γ’ και τον Ε Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής, με ίδιους πόρους του Δήμου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις οριζόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές.

39a83532 a 1Το διάστημα 2020-2021 διαμορφώθηκαν με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ βρεφικά τμήματα στον Β’ και τον Δ Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να λειτουργούν συνολικά 7 βρεφικά τμήματα στους 12 παιδικούς σταθμούς που λειτουργεί το ΚΕΜΕΑ.

Για την επόμενη σχολική χρονιά, 2021-2022, σχεδιάζεται να προστεθεί ένα ακόμη βρεφικό τμήμα, στον Η’ Παιδικό Σταθμό, και οι παρεμβάσεις θα γίνουν αποκλειστικά με ίδιους πόρους του Δήμου.

02646817 eΗ δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στην ανάγκη μετατροπής νηπιακών τμημάτων σε βρεφικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς των βρεφών ως προς τη φιλοξενία των παιδιών τους σε χώρους ασφαλείς και ταυτόχρονα αισθητικά αναβαθμισμένους.

Επίσης, συνεχίζει τις παρεμβάσεις, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, όπως με την επικείμενη διαγωνιστική διαδικασία ύψους 1 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση των κουφωμάτων στους Παιδικούς Σταθμούς.

3b491b86 g