Κομοτηνή: Νέες κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου – Κάλεσμα της ΕΝΙΔΥΚ

"Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετέ το τώρα!".
121326174_184248663210055_8500975315486700321_n

Κάλεσμα συμμετοχής στην 3ωρη Στάση Εργασίας και στη συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής, την Τρίτη 16 Ιουνίου, με αίτημα την απόσυρση του Κυβερνητικού εργασιακού νομοσχεδίου, απευθύνει σε εργαζόμενους και φορείς η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της τονίζει:

“Η απεργία στις 10 Ιούνη, οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας, καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετέ το τώρα! Το νομοσχέδιο-έκτρωμα, πατώντας πάνω σε διατάξεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια.

Καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η Κυριακάτικη Αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση, επιβάλλοντας τον μεσαίωνα στην εργασία και ικανοποιώντας τις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

  • Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να πάρουν μέρος στην 3ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε το Δ.Σ. την Τετάρτη 16 Ιούνη από τις 11:00 έως τις 14:00.
  • Ταυτόχρονα καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους μαζικούς φορείς του κινήματος, κάθε εργαζόμενο, να συζητήσει και να συμβάλει στην οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης, να συμμετέχει στη νέα απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 12:30 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Με αυτό τον τρόπο κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα) σε όλη τη χώρα που έχουν αποφασίσει αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια.

Κομοτηνή: Νέες κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου - Κάλεσμα της ΕΝΙΔΥΚΑπαιτούμε ΤΩΡΑ
:

  • Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι διευθέτησης του χρόνου εργασίας, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο, όπως ο νόμος του 2011 τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», ο νόμος του 2017 που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά στους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλοι οι νόμοι που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές τον χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους.
  • Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μες την πανδημία. 

Διεκδικούμε:

  • Σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο–5ήμερο–35ωρο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατοχύρωση δικαιωμάτων. 

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:30 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood