Μπουγιάρ Οσμάνι: “Καμιά υποχρέωση της FFM να προσαρμόσει την ονομασία της στη Συμφωνία των Πρεσπών”

Μπουγιάρ Οσμάνι: "Καμιά υποχρέωση της FFM να προσαρμόσει την ονομασία της στη Συμφωνία των Πρεσπών".
ΥΠΕΞ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Η FFM (σ.σ. “Football Federation of Macedonia”/”Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας”) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Και εφόσον η FFM δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση, δεν έχει καμία υποχρέωση να προσαρμόσει το όνομά της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Με αυτή τη δήλωση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, απέρριψε την αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εν όψει της αναγραφής “FFM” στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Euro 2020-2021.

Μπουγιάρ Οσμάνι: "Καμιά υποχρέωση της FFM να προσαρμόσει την ονομασία της στη Συμφωνία των Πρεσπών"Ακολούθησε η επιστολή του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του, υπογραμμίζοντας την “ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών”. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος 3, σημείο e, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia). Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τονίζει ότι εκκρεμεί η αλλαγή της ονομασίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ζητά τέλος την παρέμβαση του κ. Οσμάνι, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood