Διάκριση 7 μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε δράση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Διάκριση 7 μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε δράση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
20210610_135816

Επτά μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής πήραν μέρος σε διαδικτυακό ομαδικό παιχνίδι – κυνήγι θησαυρού σχετικό με τα δικαιώματα του παιδιού – με τίτλο «ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ – Κάνε δικά σου τα δικαιώματα».

Το παιχνίδι περιλάμβανε 12 αποστολές σχετικές με 12 ομάδες δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρωθεί στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το ολοκλήρωσαν 38 ομάδες από διαφορετικές περιοχές της χώρας, που πραγματοποίησαν μικρές έρευνες, κουίζ και συνεντεύξεις, δημιούργησαν memes, αφίσες, ποιήματα, τραγούδια, σταυρόλεξα, βίντεο και ζωγραφιές, έγιναν φωτογράφοι και συγγραφείς μικρών διηγημάτων.

Το παιχνίδι διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία για το Άρθρο 12» και τις Ομάδες Φρεσκάδας Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις 9 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου 2021.

Διάκριση 7 μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε δράση για τα Δικαιώματα του ΠαιδιούΗ «Πρωτοβουλία για το Άρθρο 12», με τον συνοπτικό τίτλο «ΠΡΩΤΑ.12» («InArt12») είναι μια κίνηση που αποβλέπει στη διάδοση και εφαρμογή του άρθρου 12  της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δηλαδή του δικαιώματος όλων των παιδιών να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, να ακούγονται, και η γνώμη τους να λαμβάνεται υπ’ όψη σε όλα τα θέματα και τις διαδικασίες που τα αφορούν (https://inart12.org/index.php/el).

Η ομάδα “Κυνηγοί δικαιωμάτων”, αποτελούμενη από τις μαθήτριες του Γ1: Δαλακούρα Αθανασία, Δουδουλακάκη Σοφία και Κουτσοβασίλη Κωνσταντίνα, κατέλαβε την 4η θέση.

Διάκριση 7 μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε δράση για τα Δικαιώματα του ΠαιδιούΗ ομάδα “Η φωνή των κοριτσιών”, αποτελούμενη από τις μαθήτριες επίσης του Γ1: Βασιλάκη Μαρία, Γιανναράκη Ασημένια-Μαρία, Ζερβούλη Ελισάβετ και Πανταζίδου Άννα, την 5η.

Διάκριση 7 μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε δράση για τα Δικαιώματα του ΠαιδιούΥπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η Σουβατζόγλου Σοφία, φιλόλογος.

Οι Ομάδες κέρδισαν διπλώματα συμμετοχής, κονκάρδες, βιβλία, μέχρι και Όσκαρ! Κυρίως όμως το “ωραίο ταξίδι”. Οι μαθήτριες ενθουσιάστηκαν από την όλη διαδικασία, από τη συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με άλλες Ομάδες. Σύμφωνα με δική τους δήλωση «Ήταν απίστευτη εμπειρία, που θα θέλαμε να επαναληφθεί ή να γίνει κάποια παρόμοια δράση. Είχε πολύ ενδιαφέρον και φυσικά ήταν πολύ ωραίο ότι γνωρίσαμε νέα άτομα».

Διάκριση 7 μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε δράση για τα Δικαιώματα του Παιδιού“Τα κορίτσια μας έχουν φωνή και μακάρι πάντα να υποστηρίζουν τα δικαιώματα όλων και κυρίως εκείνων που δεν είναι σε θέση να τα διεκδικήσουν μόνοι τους”, υπογραμμίζει η κ. Σουβατζόγλου, που απευθύνει θερμές ευχαριστίες “στην «ΠΡΩΤΑ.12» και προσωπικά στον κ. Γ. Μόσχο, καθώς και στις Ομάδες Φρεσκάδας (αποτελούνται από νέους και νέες 15-25 ετών) για τη θαυμάσια αυτή εμπειρία και μάλιστα σε καιρό πανδημίας, κλειστών σχολείων, περιορισμών, αβεβαιότητας. Ήταν μία βιωματική γνωριμία με το νόημα των δικαιωμάτων του παιδιού, μια δημιουργική, συνεργατική απασχόληση μέσω διαδικτύου, σε μέρες υποχρεωτικού εγκλεισμού. Ένα μάθημα ζωής!”.

Διάκριση 7 μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε δράση για τα Δικαιώματα του Παιδιού Διάκριση 7 μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε δράση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood