Με τα αρχικά της “Football Federation of Macedonia/FFM” (“Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας”), στη φανέλα τους, σκοπεύουν να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου – Euro, οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αλλαγή του ονόματός της, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το…προηγούμενό της!
Στην παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, η Βόρεια Μακεδονία ξεκινά τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο των προκριματικών, μαζί με τις Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία.
Αποχαιρετώντας την ομάδα ο Ζάεφ

Όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά, έχει ενημερώσει ήδη την UEFA για το θέμα, ενώ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

“Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής: Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση. Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους τη Βόρεια Μακεδονία, και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας».