Η Βόρεια Μακεδονία στο Euro, με φανέλα…σκέτης Μακεδονίας!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ.
ffm-makedonska-fudbalska-reprezentacija

Με τα αρχικά της “Football Federation of Macedonia/FFM” (“Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας”), στη φανέλα τους, σκοπεύουν να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου – Euro, οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αλλαγή του ονόματός της, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το…προηγούμενό της!
Στην παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, η Βόρεια Μακεδονία ξεκινά τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο των προκριματικών, μαζί με τις Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία.
Αποχαιρετώντας την ομάδα ο Ζάεφ

Όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά, έχει ενημερώσει ήδη την UEFA για το θέμα, ενώ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

“Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής: Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση. Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους τη Βόρεια Μακεδονία, και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood