Ο Κυρανάκης έκανε ρεπό την αναρρωτική άδεια

Για μια ακόμη φορά προκάλεσε με τοποθέτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης, αυτή τη φορά στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.
kiranakis

Για μια ακόμη φορά προκάλεσε με τοποθέτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης, αυτή τη φορά στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι το νέο νομοσχέδιο μας δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουμε παραπάνω για να μπορούμε να πάμε στον γιατρό εάν αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα υγείας εμείς ή ένα μέλος της οικογένειάς μας… “Μπορεί να είναι αστείο για σας. Ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται όμως αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του ή ένα οικογενειακό θέμα; Του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο – η Νέα Δημοκρατία, όχι η Αριστερά – την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτούς ή μένουμε στα χαρτιά και σε αυτά τα οποία νομοθετήσατε και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ;”, τόνισε χαρακτηριστικά προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: “Βραβείο κοινοβουλευτικής γραφικότητας”

Όπως είναι φυσικό, η τοποθέτησή του προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του τον κατακεραυνώνει: “Αν είχε θεσπιστεί βραβείο κοινοβουλευτική γραφικότητας, ο κ. Κυρανάκης θα ήταν από τους επικρατέστερους υποψηφίους. Τον θυμόμαστε όλοι να λέει πριν από τρία χρόνια στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα συγκρουστεί με ΗΠΑ και Γερμανία για να την καταργήσει. Ακόμα περιμένουμε αυτή τη σύγκρουση… Επίσης τον θυμόμαστε στις αρχές της πανδημίας να εγκαλεί τους επιστήμονες γιατί αργούν να ανακαλύψουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Είχε βγάλει μάλιστα το συμπέρασμα ότι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων… Σήμερα ήρθε και πρόσθεσε στο βιογραφικό του κάτι εφάμιλλης κωμικής αξίας. Μας είπε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας οι εργαζόμενοι πλέον θα μπορούν όταν αρρωσταίνουν να λείπουν από τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας το “ρεπό του Χατζηδάκη”. Ας τον ειδοποιήσει το κόμμα του ότι εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον σε όλο τον δυτικό κόσμο, έχει ενσωματωθεί στο εργατικό δίκαιο μια έννοια που λέγεται “αναρρωτική άδεια”. Ή έστω, αν υπάρχει στον περίγυρο του κάποιος που έχει δουλέψει έστω μια μέρα στη ζωή του, τον καλούμε να αποκαλύψει στον κ. Κυρανάκη ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν είχαμε καθεστώς δουλείας”.​

Χειροτέρεψε τη θέση του

Απαντώντας ο ίδιος μέσω Twitter, μάλλον…χειροτέρεψε τη θέση του: “Εσείς που κάνετε πλάκα προφανώς δεν βρεθήκατε ποτέ στη θέση κάποιου εργαζομένου που ο άνθρωπός του περνάει καρκίνο, θέλει να σταθεί δίπλα του στις χημειοθεραπείες, να αφιερώσει μέρες, βδομάδες, να είναι εκεί χωρίς να χάσει τη δουλειά του. Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ”, σχολίασε.

Στο μεταξύ από τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ακόμη…

…πως ο κ. Κυρανάκης είναι ο άνθρωπος που κάποτε κουνούσε το δάχτυλο στους νέους και τις νέες επειδή δεν μπορούν να κάνουν «ένα δομημένο βιογραφικό», ενώ εξέφραζε «ανησυχία» για την κουλτούρα του επιδόματος εκείνων που αναγκάστηκαν να ζήσουν μέσα στην πανδημία με 534 ευρώ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood