Μετά τη μαζική και δυναμική κινητοποίησή τους, οι υπό απόλυση εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, πέτυχαν τελικά τον πρώτο στόχο τους, που ήταν ο Υπουργός Εργασίας να δεχτεί συνάντηση με τους εκπροσώπους τους.
Η εξέλιξη έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, μετά από τον “σεισμό” που προκάλεσαν κατά το συλλαλητήριο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης οι εργαζόμενοι, οι οποίοι και είχαν κατασκηνώσει από προχθές στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ο Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν παίρνει πίσω λέξη από όσα είχε καταγγείλει το 2018 ως βουλευτής τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις μεθόδους του Λαυρεντιάδη, και δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει άμεσα συνεννόηση με την εργοδοσία Λαυρεντιάδη ώστε αφενός να επιστρέψουν οι 133 εργαζόμενοι απρόσκοπτα στην εργασία τους, αφετέρου η λιπασματοβιομηχανία να λειτουργήσει σύμφωνα με κανόνες δικαίου και ασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων σε αυτήν.
b5683132 200589939 3029952133958243 223412711166870230 n“Η Ομοσπονδία και το Σωματείο των ΕΛΦΕ αγωνίζονται και επιδιώκουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, είτε είναι αορίστου είτε ορισμένου χρόνου. Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί πιστεύω ότι ο αγώνας των υπό απόλυση εργαζομένων θα δικαιωθεί! Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους! Το δίκιο θα υπερισχύσει και θα βάλει στο περιθώριο την αδικία!”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), Μάκης Θεοχάρης, και πρόσθεσε: “Ο εμβληματικός αγώνας των εργαζομένων των ΕΛΦΕ, η εμπιστοσύνη που έδειξαν στους χειρισμούς του Σωματείου, της Ομοσπονδίας και των Nομικών τους Συμβούλων, η ουσιαστική και αμέριστη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και του συνόλου των συνδικαλιστικών οργανώσεων και παρατάξεων, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την σημερινή δέσμευση του Υπουργού Εργασίας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Υπουργείο”.
Ακόμη, ο κ. Θεοχάρης, ευχαρίστησε “όλες τις πολιτικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο πλευρό μας, καθώς και τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος στη σημερινή μας συνάντηση ανέλαβε την ευθύνη και δεσμεύθηκε ώστε να εξευρεθεί άμεσα λύση!”, ωστόσο διεμήνυσε ταυτόχρονα, οτι “παραμένουμε στις επάλξεις του αγώνα γιατί ακόμα τίποτε δεν τελείωσε! Παραμένουμε ενωμένοι μέχρι την τελική δικαίωση!”.