“Οέο, οέο, οέο, δεν πάω σπίτι Χατζηδάκη σου το λέω! Κάτ’ απ’ το Υπουργείο σου θα μένω, στα πόδια μου πατώ και επιμένω! Λαυρεντιάδη δεν θα ηρεμήσω, στη φυλακή αν δε σε ξανακλείσω!”.

Με νταούλια, πυρσούς, και τις γροθιές υψωμένες, οι υπό απόλυση από την εργοδοσία Λαυρεντιάδη εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, όχι μόνο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Αθήνα σήμερα, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, αλλά το παραπάνω σύνθημα-μήνυμά τους, ακούστηκε δυνατά και προφανώς ελήφθη από τους αποδέκτες του…
Άλλωστε, οι Καβαλιώτες ηγούνταν της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή!
“Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να φιμώσουν τον δίκαιο αγώνας μας, δεν θα τα καταφέρουν”, τόνισαν οι εργαζόμενοι, που από χθες έχουν…κατασκηνώσει (!) έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και πρόσθεσαν: Το όνομα “Λαυρεντιάδης” θα ακουστεί παντού! Δεν πρέπει να αφήσουμε τους υπόλοιπους εργοδότες να εφαρμόσουν τις παράνομες πρακτικές Λαυρεντιάδη με όχημα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Κυβέρνησης”. Απηύθυναν, δε, στον Υπουργό Εργασίας, το ερώτημα: “Κύριε Χατζηδάκη δεν θα φύγουμε από εδώ εάν δεν πάρετε θέση για το πρόβλημα μας: είστε με τους εργαζόμενους ή με τον Λαυρεντιάδη;!”.