“Ενόψει των επικείμενων διορισμών Γενικής Παιδείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως ΕΛΜΕ Ροδόπης θα θέλαμε, αρχικά, να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με την κωλυσιεργία και τις καθυστερήσεις του Υπουργείου Παιδείας ως προς την ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων και τους άμεσους διορισμούς στα σχολεία. Ενώ, αντίθετα, παρατηρούμε με πόση μεγάλη ταχύτητα προχωρούν εν μέσω πανδημίας νομοθετικές ρυθμίσεις περί αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σχολικής μονάδας, λες και το πρώτιστο μέλημα είναι αυτό και όχι πώς θα μείνουμε «ζωντανοί» από την υγειονομική κρίση, ούτε το πώς θα στελεχωθούν τα σχολεία μας την επόμενη χρονιά με νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς”.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ροδόπης, και προσθέτει:

“Επιπλέον, δεν έχει γίνει σαφές το πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η κάλυψη των θέσεων, καθώς τα κενά στην περιοχή μας είναι πολλά. Θεωρούμε, ιδιαίτερα σημαντικό να συμπεριληφθούν στους διορισμούς τα Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της περιοχής μας, καθώς ο ρόλος τους είναι καίριος.

Καλούμε, λοιπόν, την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

  • να προχωρήσει άμεσα στην κατανομή των θέσεων τηρώντας τις απαιτούμενες ισορροπίες.
  • να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα για το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η κάλυψη των κενών θέσεων σε κάθε περιοχή.
  • να συμπεριλάβει στους επικείμενους διορισμούς τα Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, τα οποία επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και εδώ και χρόνια στελεχώνονται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που τα στηρίζουν, έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη γι’ αυτά εμπειρία, αλλά και εξειδίκευση μέσω σχετικών σεμιναρίων, επιμορφώσεων και όχι μόνο”.