Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής λέει “όχι στο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης”

Διοργανώνει συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
σήμα εργατικό κέντρο κομοτηνής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής αποφάσισε την συμμετοχή του φορέα στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, εκφράζοντας την διαμαρτυρία και αντίθεση του κόσμου της εργασίας απέναντι στο νέο εργασιακό “νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης”.

Σε ανακοίνωσή του, δε, τονίζει:

“Το νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η κυβέρνηση, ΔΕΝ ρυθμίζει την αγορά εργασίας και ΔΕΝ κινείται στην κατεύθυνση «προστασίας» της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αντίθετα, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας με τις ρυθμίσεις που προβλέπει, όπως:

– «Διευθέτηση» του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση

– Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους, με τη διεύρυνση των κλάδων που εντάσσει

– Απελευθέρωση των απολύσεων που θα γίνονται πλέον ανεξέλεγκτες, και πολλά άλλα που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων που θα επιφέρουν μεγάλη επισφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και πλήγμα στο θεσμό των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και στο μοντέλο της ασφαλούς και αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας.

Και ενώ θα περιμέναμε, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, να «επιβάλλει» την υιοθέτηση θετικών πρωτοβουλιών από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να επικεντρώνεται σε μέτρα στήριξης της εργασίας και ανακούφισης των εργαζομένων, η κυβέρνηση – με το νομοσχέδιο που προωθεί – έρχεται να απορρυθμίσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, παραχωρώντας εργαλεία στους εργοδότες, προκειμένου να επιβάλλουν όρους εργασίας και αμοιβής με βάση την ατομική σύμβαση εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το τεκμηριωμένο αίτημα της Γ.Σ.Ε.Ε. για αύξηση του κατώτατου μισθού, συνιστά εργαλείο οικονομικής ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και συσπείρωσης των δυνάμεων της εργασίας. Η θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η ύψιστη προστασία των εργαζομένων από χαμηλές αμοιβές που δεν διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Οι σύγχρονες κοινωνίες, πρέπει να αφουγκραστούν τα προβλήματα των εργαζομένων και να δίνουν λύσεις για δίκαιες αμοιβές και προστασία των εργαζομένων από αυθαιρεσίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, συμφωνώντας με την προγραμματισμό της ΓΣΕΕ για απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Μετάβαση με λεωφορείο από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και αναχώρηση στις 7:00 π.μ.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ και τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και ώρα 11:00 π.μ.

Στο ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood