(φωτό αρχείου)

Γενικό κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ).

335ee143 234234 101 2Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΙΔΥΚ τονίζει:

“Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για:

 • 10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα και ως 78 τη βδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση.
 • Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
 • Νομιμοποίηση της Τηλεργασίας χωρίς όρια.
 • Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.
 • Νέα εμπόδια στην Απεργία και την περιφρούρησή της.
 • Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία.
 • Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας

728c888e 2324235 37 1Η κυβέρνηση επιτίθεται στο 8ωρο, στα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

2f040ddc screenshot 1681Καλούμε από σήμερα όλες τις ζωντανές δυνάμεις του κινήματος, τα πρωτοβάθμια σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, τους μαζικούς φορείς του Νομού μας, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της κλιμάκωσης των αγώνων στα χέρια τους! Να προετοιμάζεται από σήμερα η απεργιακή κλιμάκωση για να μείνει αυτό το νομοσχέδιο στα χαρτιά! Να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους. Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα δε διορθώνεται!

Απαιτούμε:

 • Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα
 • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο, όπως ο νόμος του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή το τσάκισμα του 8ωρου μέσα από τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς, που σήμερα γίνεται προσπάθεια να γενικευτεί με «ατομική συμφωνία» του εργαζόμενου, ο νόμος του 2017για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά, όλοι οι νόμοι που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.
 • Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

c5d3195b 121326174 184248663210055 8500975315486700321 nΔιεκδικούμε:

 • Σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την κατοχύρωση δικαιωμάτων. 

Η οργάνωση στο σωματείο μας, στο σύλλογό μας, η μεγαλύτερη συμμετοχή στις δράσεις και εκδηλώσεις τους, η συμμετοχή και η συζήτηση στις γενικές συνελεύσεις, η απόφαση για δράσεις με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους μας είναι η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από κράτος και εργοδοσία. Είναι αυτό που φοβούνται μάλιστα γι’ αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερο χτύπημα στα σωματεία, στην συλλογική δράση. Σε καλούμε και σένα να κάνεις το βήμα να οργανωθείς στο σωματείο σου, στον σύλλογό σου, να συμμετέχεις στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ”.