Π. Παρασκελίδης: Ελπίζουμε να υλοποιηθεί αυτή τη φορά η παραχώρηση του παλιού δημοτικού σχολείου Προσκυνητών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

Η σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών για παραχώρηση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης του παλιού δημοτικού σχολείου Προσκυνητών για αρχαιολογικούς σκοπούς, είναι η τρίτη (!) τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Προηγήθηκαν ανάλογες αποφάσεις του συλλογικού οργάνου το 2017 και το 2018, χωρίς όμως η τότε δημοτική αρχή να ολοκληρώσει τη διαδικασία...
ΠΑΡΑΣΚΕΛΙΔΗΣ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών για παραχώρηση (για 50 έτη) στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης του παλιού δημοτικού σχολείου Προσκυνητών για αρχαιολογικούς σκοπούς, είναι η τρίτη (!) τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Προηγήθηκαν ανάλογες αποφάσεις του συλλογικού οργάνου το 2017 και το 2018, χωρίς όμως η τότε δημοτική αρχή να ολοκληρώσει τη διαδικασία…
Την ελπίδα οτι αυτή η τρίτη φορά θα έχει και απτό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προσκυνητών, Πάνος Παρασκελίδης, τονίζοντας:
“Μετά από δύο αιτήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης – η μία στις 30 Νοεμβρίου του 2017 και η άλλη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018 – όπου τελικά η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την παραχώρηση, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, τον περασμένο Μάρτιο (2/3/2021) είχαμε μια τρίτη αίτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων προς τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών με το ίδιο θέμα: “Τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του παλαιού δημοτικού σχολείου Προσκυνητών για αρχαιολογικούς σκοπούς”. Μετά από 3,5 χρόνια ένα νέο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα εκ νέου την εν λόγω παραχώρηση, και κατόπιν φυσικά της ομόφωνης γνωμοδότησης του δικού μας τοπικού συμβουλίου. Πιστεύω στη εκφρασμένη βούληση του δημάρχου κ. Χαριτόπουλου να προχωρήσει η παραχώρηση, και ελπίζω πως αυτή η προσπάθεια για να γίνει πράξη θα στηριχθεί στο μέτρο που αναλογεί από κάθε συμβαλλόμενο φορέα, τον Δήμο την Περιφέρεια και τους Βουλευτές μας. Αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια ώστε από όραμα να γίνει έργο, θα στηριχθούν και από τους Προσκυνητές, προσωπικά για εμένα αποτελεί συνθήκη ικανή και αναγκαία“.
Στην εισήγησή του ο κ. Παρασκελίδης υπογράμμισε:
“Το παλαιό δημοτικό σχολείο των Προσκυνητών, χτισμένο τη δεκαετία του 1930, αποτελεί αναμφίβολα ένα ιστορικό κτίριο για την ευρύτερη περιοχή καθώς και το πρώτο μεγάλο έργο της ελληνικής πολιτείας για την Κοινότητα των Προσκυνητών. Σήμερα η επαναλειτουργία του χώρου για αρχαιολογικούς σκοπούς θα σημάνει με τον καλύτερο τρόπο την ουσιαστική και βιώσιμη επανεκκίνηση που έχουμε ανάγκη στην περιοχή μας, αφήνοντας πίσω την πικρία της εγκατάλειψης πολλών χρόνων. Ευχόμαστε λοιπόν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια ως την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του σημαντικότατου για την περιοχή μας έργου, ώστε με την παλιά του αίγλη αυτός ο χώρος να προσφέρει ουσιαστική στήριξη στις ανάγκες της εφορείας αρχαιοτήτων. Επίσης, η αξιοποίηση του χώρου αυτού που αποτελεί ταυτότητα και ιστορικό σημείο για τους Προσκυνητές, θα συμπέσει με τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ανταλλαγή των πληθυσμών και την εγκατάσταση των προγόνων μας στην περιοχή“.
Π. Παρασκελίδης: Ελπίζουμε να υλοποιηθεί αυτή τη φορά η παραχώρηση του παλιού δημοτικού σχολείου Προσκυνητών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ΡοδόπηςΠροηγουμένως, το Συμβούλιο της Κοινότητας Προσκυνητών, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ’ όψη του το σχετικό έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, την εισήγηση του Προέδρου κ. Παρασκελίδη, και τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα να γνωμοδοτήσει “υπέρ της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του παλαιού δημοτικού σχολείου Προσκυνητών και του περιβάλλοντος αυτού χώρου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης για διάρκεια 50 ετών“. Τη γνωμοδότηση υπογράφουν ο Πρόεδρος Πάνος Παρασκελίδης, και τα Μέλη, Νικολόπουλος Χρήστος, Αλεξανδρίδου Ιωάννα, Μπογιουκλής Απόστολος και Ναλμπαντάκης Στέφανος.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood