Το αίτημα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών για ίδρυση ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ στις Σάπες, υποστηρίζει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Απόστολος Αβδελάς.

Το κείμενο της ερώτησης:

“Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Ροδόπης, προσφάτως, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σε συνάντηση με την Διοίκηση του «ΟΑΕΔ», παρουσίασε σημαντικά ζητήματα – αιτήματα, αρμοδιότητας του συγκεκριμένου Δήμου.
Αυτά επικεντρώνονται στην ίδρυση παραρτήματος Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας του Οργανισμού στις Σάπες, αίτημα που υποστηρίζεται από τους επαγγελματικούς και τους οικονομικούς φορείς της περιοχής.

Επίσης, θεωρούνται σημαντικές συγκυρίες για την σχετική αναγκαιότητα, τόσο η έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης των αδιάθετων εργατικών κατοικιών της Ξυλαγανής, όσο και η διεύρυνση, χρονικά και ποσοτικά, των
προγραμμάτων εξυπηρέτησης ανέργων, τόσο για τους Δήμους, όσο και για τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεσθε να προβείτε στην ίδρυση της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας του «ΟΑΕΔ» στις Σάπες της Ροδόπης, καθώς και στην έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών της Ξυλαγανής, ζητήματα τα οποία σας παρουσιάστηκαν και στις αρχές του 2020 και στα οποία συμφωνήσατε, χωρίς όμως κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ”.