Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “το μπαράζ ομαδικών απολύσεων που σχεδιάζει η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, η οποία, την ίδια ώρα, σε μία προσπάθεια εκφοβισμού, έχει στήσει βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων κατά συνδικαλιστικών στελεχών”, και σε ανακοίνωσή της τονίζει:

“Και σε αυτό τον αγώνα, τον οποίο θεωρούμε εμβληματικό, η Συνομοσπονδία θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και τη δευτεροβάθμια ΟΕΧΒΕ.

Η Κυβέρνηση πλέον δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει τα όσα γίνονται στη συγκεκριμένη βιομηχανία και να μένει αμέτοχη μπροστά στο λαβύρινθο των ενδοχώριων και εξωχώριων εταιρειών που έχει στηθεί στη βιομηχανία ιδιοκτησίας του γνωστού  επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Διερωτόμαστε: Μήπως είναι η ώρα να επιληφθεί του ζητήματος η  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου;

7f0aa746 screenshot 1672Μήπως τα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών, αλλά και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το Σ.ΕΠ.Ε. και το ΕΦΚΑ, πρέπει να διερευνήσουν ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από το «εκκολαπτήριο» δεκάδων νέων εταιρειών στη ΒΦΛ, που μόνο χρέη προς εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς, επιχειρήσεις ενέργειας αλλά και στο Δημόσιο δημιουργούν;

Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματά μας. Άμεσες και ουσιαστικές”.