Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΔΠΘ διοργάνωσε δια ζώσης εκδήλωση απονομής Πιστοποιητικών Ποιότητας στα 11 Τμήματα του ΔΠΘ των οποίων τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία πιστοποίησής τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Περικλής Μήτκας, και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ, Ζωή Γαβριηλίδου.

7a527bd3 ti dscn7260 scaled 1Στην ομιλία του με θέμα «Το δημόσιο πανεπιστήμιο στην τροχιά του στρατηγικού σχεδιασμού και της ποιοτικής αποτίμησης», ο κ. Μήτκας, αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις των ελληνικών πανεπιστημίων εν όψει των προγραμματικών συμφωνιών που θα υπογράψουν με το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού των ιδρυμάτων, την παρακολούθηση της ποιότητας με ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση αποφοίτων, και τη φοιτητοκεντρική μάθηση.

Στην ομιλία της με τίτλο «Πιστοποιήσεις ΠΠΣ: Εμπειρία και συμπεράσματα», η Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ, Δρ Χριστίνα Μπέστα, παρουσίασε στοιχεία από τις πιστοποιήσεις του ΔΠΘ, ανέφερε πως το ΔΠΘ πέτυχε συμμόρφωση 87% στα κριτήρια της ΕΘΑΑΕ, που αποτελεί ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία, και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και τις καλές πρακτικές της διασφάλισης ποιότητας.

97a3fd17 dscn7223 scaled 1Η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, Ζωή Γαβριηλίδου, στην ομιλία της με τίτλο: «8+9 Πιστοποιήσεις ΠΠΣ στο ΔΠΘ – Η εμπειρία της ΜΟΔΙΠ», αναφέρθηκε σε ποσοτικά δεδομένα των πιστοποιήσεων στις οποίες συμμετείχαν 63 μέλη Ομάδων Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων, 165 μέλη ΔΕΠ, 144 προπτυχιακοί φοιτητές, 139 απόφοιτοι και 124 εργοδότες-φορείς. Τα 52 μέλη των Επιτροπών Πιστοποίησης προέρχονταν από 15 χώρες μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Ισπανία. Η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ αναφέρθηκε επίσης στις υποστηρικτικές ενέργειες της ΜΟΔΙΠ προς τα Τμήματα (πρότυποι κανονισμοί λειτουργίας και έγγραφα, ενημερωτικές ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια και webinar, έρευνες γνώμης, ερωτηματολόγια καταγραφής καλών πρακτικών), καθώς και στα απτά οφέλη της Πιστοποίησης για το Πανεπιστήμιο.

e36c5790 tie dscn7299 scaled 1Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ απένειμε τα Πιστοποιητικά Ποιότητας στους Προέδρους των Τμημάτων: Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Αικατερίνη Χλίχλια, Ελληνικής Φιλολογίας, Μαρία Τζιάτζη, Πολιτικών Μηχανικών, Λάζαρο Ηλιάδη, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Σπυρίδωνα Ντούγια, Ιστορίας και Εθνολογίας, Γεώργιο Τσιγάρα, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Γεώργιο Συρακούλη, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αθανάσιο Καραφύλλη, Ιατρικής, Μιχαήλ Πιτιακούδη· και στους Κοσμήτορες: της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Ελένη Δούδα, και Νομικής, Χρήστο Μαστροκώστα. Το Πιστοποιητικό του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών παρέλαβε εκ μέρους του Προέδρου του Τμήματος, Κωνσταντίνου Χαζάκη, ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Πραγγίδης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά πάνω από 50 μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του ΔΠΘ.