Πιστοποιητικά Ποιότητας Σπουδών απονεμήθηκαν σε 11 τμήματα του ΔΠΘ

Πιστοποιητικά Ποιότητας Σπουδών απονεμήθηκαν σε 11 τμήματα του ΔΠΘ.
ΤΙΕ_DSCN7299-scaled

Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΔΠΘ διοργάνωσε δια ζώσης εκδήλωση απονομής Πιστοποιητικών Ποιότητας στα 11 Τμήματα του ΔΠΘ των οποίων τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία πιστοποίησής τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Περικλής Μήτκας, και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ, Ζωή Γαβριηλίδου.

Πιστοποιητικά Ποιότητας Σπουδών απονεμήθηκαν σε 11 τμήματα του ΔΠΘΣτην ομιλία του με θέμα «Το δημόσιο πανεπιστήμιο στην τροχιά του στρατηγικού σχεδιασμού και της ποιοτικής αποτίμησης», ο κ. Μήτκας, αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις των ελληνικών πανεπιστημίων εν όψει των προγραμματικών συμφωνιών που θα υπογράψουν με το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού των ιδρυμάτων, την παρακολούθηση της ποιότητας με ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση αποφοίτων, και τη φοιτητοκεντρική μάθηση.

Στην ομιλία της με τίτλο «Πιστοποιήσεις ΠΠΣ: Εμπειρία και συμπεράσματα», η Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ, Δρ Χριστίνα Μπέστα, παρουσίασε στοιχεία από τις πιστοποιήσεις του ΔΠΘ, ανέφερε πως το ΔΠΘ πέτυχε συμμόρφωση 87% στα κριτήρια της ΕΘΑΑΕ, που αποτελεί ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία, και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και τις καλές πρακτικές της διασφάλισης ποιότητας.

Πιστοποιητικά Ποιότητας Σπουδών απονεμήθηκαν σε 11 τμήματα του ΔΠΘΗ Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, Ζωή Γαβριηλίδου, στην ομιλία της με τίτλο: «8+9 Πιστοποιήσεις ΠΠΣ στο ΔΠΘ – Η εμπειρία της ΜΟΔΙΠ», αναφέρθηκε σε ποσοτικά δεδομένα των πιστοποιήσεων στις οποίες συμμετείχαν 63 μέλη Ομάδων Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων, 165 μέλη ΔΕΠ, 144 προπτυχιακοί φοιτητές, 139 απόφοιτοι και 124 εργοδότες-φορείς. Τα 52 μέλη των Επιτροπών Πιστοποίησης προέρχονταν από 15 χώρες μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Ισπανία. Η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ αναφέρθηκε επίσης στις υποστηρικτικές ενέργειες της ΜΟΔΙΠ προς τα Τμήματα (πρότυποι κανονισμοί λειτουργίας και έγγραφα, ενημερωτικές ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια και webinar, έρευνες γνώμης, ερωτηματολόγια καταγραφής καλών πρακτικών), καθώς και στα απτά οφέλη της Πιστοποίησης για το Πανεπιστήμιο.

Πιστοποιητικά Ποιότητας Σπουδών απονεμήθηκαν σε 11 τμήματα του ΔΠΘΜετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ απένειμε τα Πιστοποιητικά Ποιότητας στους Προέδρους των Τμημάτων: Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Αικατερίνη Χλίχλια, Ελληνικής Φιλολογίας, Μαρία Τζιάτζη, Πολιτικών Μηχανικών, Λάζαρο Ηλιάδη, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Σπυρίδωνα Ντούγια, Ιστορίας και Εθνολογίας, Γεώργιο Τσιγάρα, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Γεώργιο Συρακούλη, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αθανάσιο Καραφύλλη, Ιατρικής, Μιχαήλ Πιτιακούδη· και στους Κοσμήτορες: της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Ελένη Δούδα, και Νομικής, Χρήστο Μαστροκώστα. Το Πιστοποιητικό του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών παρέλαβε εκ μέρους του Προέδρου του Τμήματος, Κωνσταντίνου Χαζάκη, ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Πραγγίδης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά πάνω από 50 μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του ΔΠΘ.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood