Κομοτηνή: Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις πλατειών οικισμών

Κομοτηνή: Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις πλατειών οικισμών.
Πλατεία Θρυλορίου β

Ολοκληρώθηκε η ολική ανακατασκευή των πλατειών Θρυλορίου και Γοργοποτάμου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και η ανακατασκευή της πλατείας στον οικισμό Ροδίτη του Δήμου Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου Κομοτηνής.

Στόχος του έργου είναι η παράδοση στους χρήστες σύγχρονων πλατειών που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αισθητικής. Ταυτόχρονα, η δημιουργία λειτουργικότερων υπαίθριων χώρων που θα επιτρέπουν στους κατοίκους να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο σε ελεύθερο χώρο.

Οι παρεμβάσεις στις τρεις πλατείες αφορούν στην ολική ανακατασκευή τους με νέα υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στοιχεία αστικού εξοπλισμού, όπως πέργκολες, παγκάκια, καθιστικοί πάγκοι, κάδοι, βρύσες. Επίσης, ενισχύθηκε το πράσινο στις πλατείες με τη δημιουργία  παρτεριών και τη φύτευση δέντρων και λουλουδιών. Παράλληλα, βελτιώθηκε ο φωτισμός με τεχνολογία LED. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν κεκλιμένα επίπεδα για την εξυπηρέτηση πρόσβασης ΑμεΑ, γονιών με καροτσάκια, ποδηλάτων κ.λπ. Επίσης, στην πλατεία Γοργοποτάμου δημιουργήθηκε νέα παιδική χαρά με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στην περίπτωση των πλατειών Θρυλορίου και Ροδίτη οι παρεμβάσεις σεβάστηκαν τα Ηρώα των οικισμών.

Κομοτηνή: Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις πλατειών οικισμών Κομοτηνή: Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις πλατειών οικισμών Κομοτηνή: Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις πλατειών οικισμών Κομοτηνή: Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις πλατειών οικισμών Κομοτηνή: Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις πλατειών οικισμών Κομοτηνή: Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις πλατειών οικισμών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood