Ολοκληρώθηκε η ολική ανακατασκευή των πλατειών Θρυλορίου και Γοργοποτάμου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και η ανακατασκευή της πλατείας στον οικισμό Ροδίτη του Δήμου Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου Κομοτηνής.

Στόχος του έργου είναι η παράδοση στους χρήστες σύγχρονων πλατειών που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αισθητικής. Ταυτόχρονα, η δημιουργία λειτουργικότερων υπαίθριων χώρων που θα επιτρέπουν στους κατοίκους να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο σε ελεύθερο χώρο.

Οι παρεμβάσεις στις τρεις πλατείες αφορούν στην ολική ανακατασκευή τους με νέα υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στοιχεία αστικού εξοπλισμού, όπως πέργκολες, παγκάκια, καθιστικοί πάγκοι, κάδοι, βρύσες. Επίσης, ενισχύθηκε το πράσινο στις πλατείες με τη δημιουργία  παρτεριών και τη φύτευση δέντρων και λουλουδιών. Παράλληλα, βελτιώθηκε ο φωτισμός με τεχνολογία LED. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν κεκλιμένα επίπεδα για την εξυπηρέτηση πρόσβασης ΑμεΑ, γονιών με καροτσάκια, ποδηλάτων κ.λπ. Επίσης, στην πλατεία Γοργοποτάμου δημιουργήθηκε νέα παιδική χαρά με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στην περίπτωση των πλατειών Θρυλορίου και Ροδίτη οι παρεμβάσεις σεβάστηκαν τα Ηρώα των οικισμών.

5c5a6cd6 plateia thrylorioy g 3c392b67 plateia thrylorioy v b0bed2a8 plateia thrylorioy a 62c3989d gorgopotamoy 1 ae926a26 gorgopotamoy 2 b8ac9d5d plateia roditi