Κομοτηνή: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήρε το ακαδημαϊκό έργο του ΔΠΘ

Κομοτηνή: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήρε το ακαδημαϊκό έργο του ΔΠΘ.
2021-06-05-1-

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινάς στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη επισκέφθηκε και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και την Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου με σκοπό την κήρυξη της έναρξης λειτουργίας των νέων Γραφείων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την περίοδο 2021-2025.

Σε θερμό κλίμα τον υποδέχτηκαν ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καθηγητής Χειρουργικής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και οι Αντιπρυτάνεις  του Ιδρύματος.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στην ποιότητα του ακαδημαϊκού έργου που πραγματοποιείται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πολλά από τα στελέχη του ευρύτερου κύκλου των συνεργατών του στις Υπηρεσίες των Βρυξελλών είναι απόφοιτοι του ΔΠΘ, καθώς και στην εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει το πανεπιστήμιο. Ο ίδιος έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας του πανεπιστημίου με την κοινωνία που το περιβάλλει, λέγοντας πως σε αυτό το κομμάτι τα γραφεία του Europe Direct ΑΜ-Θ καλούνται να συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα πρέπει να έχουν τα Γραφεία στην συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Κομοτηνή: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήρε το ακαδημαϊκό έργο του ΔΠΘΗ Αντιπρύτανης  Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, η οποία είναι συντονίστρια και υπεύθυνη του κέντρου, παρουσίασε το νέο αυτό εγχείρημα το οποίο πραγματοποιείται σε μια σύμπραξη με την Περιφέρεια ΑΜΘ.  Όπως η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά, “με την συνεργασία αυτή, το δίκτυο των γραφείων Europe Direct ΑΜΘ θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη  σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς εκτός από τα κεντρικά γραφεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής θα αναπτυχθούν κόμβοι στις πόλεις της Δράμας, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας.

Η κ. Μιχαλοπούλου παρουσίασε και ένα βίντεο με το νεοκλασικό οίκημα ιδιοκτησίας του ΔΠΘ που πρόκειται να φιλοξενήσει την έδρα του κόμβου στην Ξάνθη.

Κλείνοντας, ο κ. Σχοινάς δήλωσε πρόθυμος να σταθεί στο πλάι του Πανεπιστημίου στην όλη προσπάθεια του καθώς και με την παρουσία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που σχεδιάζεται από κοινού με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood